Μυρίζει μπαρούτι η κατάσταση…

Φουντώνει η κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής μετά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας, της τελευταίας, που αναλαμβάνει η οργάνωση με τίτλο «Γιατροί με σύνορα».

Η Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά αποκλειστικά στην περίθαλψη Ελλήνων, απευθύνει κάλεσμα σε όσους γιατρούς το επιθυμούν να συμβάλλουν στην

προσπάθεια.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Ιπποκράτους, καθώς σε κοινή ανακοίνωση του Τομέα Υγείας και του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ  χαρακτηρίζεται «αδιανόητο πολιτικά κόμματα να δημιουργούν «Γιατρούς με σύνορα» και μάλιστα να τους διαφημίζουν».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει  σχετικά με το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής σε γιατρούς, ότι η Ιατρική είναι ένα λειτούργημα το οποίο παρέχεται σε όλους ισότιμα ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος ή θρησκείας: «Αλίμονο αν υπάρξουν γιατροί πάνω στη γη που θα αρνηθούν να εξετάσουν ή να θεραπεύσουν οποιονδήποτε άνθρωπο, γιατί απλούστατα δεν θα είναι άνθρωποι οι ίδιοι οι γιατροί»,.

Κατέληξε λέγοντας: «Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουν και οι Γιατροί χωρίς σύνορα. Οι γιατροί με σύνορα δεν είναι γιατροί. Είναι αδιανόητο σήμερα, πολιτικά κόμματα να δημιουργούν «Γιατρούς με σύνορα» και μάλιστα να τους διαφημίζουν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα δυστυχώς η Χρυσή Αυγή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα