Νέες αυστηρές δηλώσεις Σόιμπλε για την Ελλάδα

Λίγες ώρες πριν επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  σε συνέντευξή ανέφερε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούνται υψηλές προσδοκίες για την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB

του Βερολίνου, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι «μόνο εάν η Ελλάδα εκπληρώσει αποδεδειγμένα τις υποχρεώσεις λιτότητας, μπορεί να εκταμιευθεί η επόμενη δόση».

Τόνισε ακόμη ότι η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα να οικοδομήσει αποτελεσματική διοίκηση και οικονομία, αλλά κάποτε η χώρα πρέπει να σταθεί μόνη της. «Σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, οποιαδήποτε βοήθεια είναι μάταιη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε προβεί σε παρόμοιες δηλώσεις και τις προηγούμενες μέρες, σπεύδοντας να αποσυνδέσει την επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα από την καταβολή της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. «Η καγκελάριος δεν θα συζητήσει με την Ελλάδα ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει πρώτα η τρόικα να συντάξει την έκθεσή της», δήλωσε στο γερμανικό κανάλι ZDF. «Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ακόμη πως «η Ελλάδα περιήλθε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση λόγω δικών της παραλείψεων κατά τις τελευταίες δεκαετίες». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «…αυτοί οι οποίοι στην Ελλάδα λένε στους ανθρώπους ότι για τα προβλήματά τους ευθύνεται η Ευρώπη ή ακόμη και η γερμανίδα καγκελάριος τους λένε ψέματα».

Υποστήριξε, μάλιστα, πως «Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιταλία πρέπει να πληρώνουν πολύ υψηλά επιτόκια στις αγορές … γιατί τα ελληνικά προβλήματα μεταδίδονται και σε άλλους στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα