Νέο κόμμα πέριξ του ΠΑΣΟΚ

Για όσους δεν το γνωρίζουν σήμερα το απόγευμα στις 7 συνέρχεται στο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), η Κίνηση Π-80.

Για όσους δεν είναι μυημένοι πρόκειται για ομάδα στελεχών που εντάχθηκαν ή συμμετείχαν ενεργά στις κομματικές, νεολαιίστικες ή άλλες οργανώσεις του ΠαΣοΚ τη δεκαετία του 1980.Θέμα της αποψινής σύναξης είναι η επανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με ανοιχτές διαδικασίες και στο μέτρο που αυτό δεν υπάρξει, τη μετατροπή της Κίνησης σε κόμμα.Μεταξύ των πρωταγωνιστών της Π-80
είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Τσαμουργκέλης, ο δικηγόρος και πρώην Γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πέτρος Σφηκάκης, ο πολιτικός επιστήμονας Δημήτρης Κατσαντώνης, ο Γιώργος Πίτσιος και άλλοι.

Η πλειοψηφία της Π-80 πάντως είναι εξοργισμένη με πολλούς κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ (Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος) και αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς αυτούς.

Τα μέλη της μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση  και πρέπει να γίνουν ολοένα και περισσότερα σε ολοένα και λιγότερο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα