Νοιάζομαι/Μοιράζομαι: Μία κίνηση αλληλεγγύης για τους άπορους

Ρεπορτάζ: Εύη Κολιού

Φωτογραφίες: Κώστας Γονίδης

«Φέρνουμε κοντά όσους θέλουν να προσφέρουν βοήθεια με όσους μπορούν την προσφέρουν».

Την Κυριακή γίναμε όλοι ένα για τη στήριξη χιλιάδων οικογενειών που έχουνε πραγματική ανάγκη. Μία πρωτοβουλία του MEGA σε συνεργασία σε συνεργασία με τον «Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του δήμου Αθηναίων.

Οι αμέτρητες σακούλες γεμάτες από ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, ηλεκτρικές συσκευές είχαν κυριολεκτικά είχαν κατακλύσει την Πλατεία Συντάγματος.

Η προσέλευση

του κόσμου όλη την ημέρα ήταν συγκινητική. Μέχρι πολύ αργά το βράδυ δε σταμάτησαν να καταφθάνουν με αρκετές σακούλες ο καθένας με σκοπό να την προσφέρουν. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που επαναλάμβαναν πόσο όμορφα ένιωσαν όταν παρέδωσαν τα προϊόντα και κατάλαβαν το μέγεθος της προσφοράς τους.

Αυτό που δεν χρειαζόμαστε πια, ίσως το χρειάζεται κάποιος άλλος. Σίγουρα για κάποιον άλλον είναι πολύ σημαντικό. Είναι μία κίνηση αλληλεγγύης, όχι φιλανθρωπίας. Τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, με χιλιάδες κόσμο να μένει άνεργος και άστεγος, η ουσιαστική αλληλοβοήθεια είναι μεγίστης σημασίας. Και αυτό αποδείχθηκε στο έπακρον την Κυριακή.

Τη Κυριακή στείλαμε ένα όλοι μαζί ένα μήνυμα αγάπης.

Η Οριάνα Αντωναροπούλου συντονίστρια του «Κόμβου Αλληλεγγύης Πολιτών» δεν περίμενε τόσο μεγάλη ανταπόκριση και όπως μας είπε χαρακτηριστικά ήταν «πέρα από κάθε προσδοκία», καθώς πρόκειται για ένα νεοσύστατο τμήμα, το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι.

Πείτε μας λίγα λόγια γι αυτή την σημαντική κίνηση που γίνεται σήμερα, που ουσιαστικά πρόκειται για ένα κάλεσμα αγάπης και αλληλεγγύης..

Είναι μία δράση που έγινε σε συνεργασία με το MEGA. Εμείς ως Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών δρούμε μέσα στον δήμου Αθηναίων που σημαίνει ότι αυτοί που είναι να εγγράφουν στην υπηρεσία μας πρέπει να είναι είτε δημότες είτε κάτοικοι του δήμου χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός αν πρέπει να είναι Έλληνες ή αλλοδαποί αρκεί να έχουν μόνιμη κατοικία μέσα στα όρια του δήμου.

-Πόσες οικογένειες θα βοηθηθούν από αυτή την πρωτοβουλία;

Θα βοηθηθούν γύρω στις 3.000 οικογένειες αλλά συνολικά έχουμε εγγεγραμμένους πάνω από 6.000 άτομα.

-Μετά πως διανεμηθούν;

Τώρα θα αποθηκευτούνε σε κάποια αποθήκη και στη συνέχεια θα γίνει η διαλογή. Πρέπει να δούμε ότι οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων είναι εντάξει καθώς και τα ρούχα και τα παιχνίδια να είναι σε καθαρή κατάσταση και μετά θα καλέσουμε με διαδικασία ραντεβού τους δικαιούχους που το προφίλ τους ταιριάζει στα αντικείμενα που έχουμε. Δηλαδή αυτοί που έχουνε πιο μικρά παιδιά θα τους δώσουμε αντίστοιχα προϊόντα

-Μέχρι στιγμής έχετε εικόνα για τα πόσα προϊόντα έχετε συγκεντρώσει;

Έχουμε γεμίσει 15 φορτηγά μέχρι στιγμής. Και συνεχίζουμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα