Ο μετεωρίτης (τους) και ο μετεωρισμός (μας)…

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Ας υποθέσουμε πως ο μετεωρίτης που έπεσε κατακέφαλα στους αδερφούς Ρώσους, έχανε τον δρόμο του και προσγειωνόταν με επιθετική διάθεση στην πλατεία Συντάγματος, φρικιαστική υπόθεση εργασίας, θα μου πείτε. Χτύπα ξύλο αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα ξέραμε από πού να προφυλαχτούμε. Από την ορμή του απρόσμενου μετεωρίτη ή από τα 2,5 εκατομμύρια διαφορετικές εκδοχές που θα διατυπώνονταν τα πρώτα δέκα λεπτά, για την αιτία της πτώσης του μετεωρίτη.

Καταρχήν ας δούμε τι, δεδομένα, θα είχε συμβεί. Το Mega

θα είχε διακόψει για έκτακτο δελτίο ειδήσεων. Ο Γιάννης Πρετεντέρης θα ομονοούσε με τον Πάνο Τσίμα ότι ο μετεωρίτης παρά τους νεκρούς και τους τραυματίες που θα προκαλούσε «μπορεί να είχε και θετικά στοιχεία, πρέπει να τα αξιοποιήσουμε», ο Μανώλης Καψής θα επέμενε στην απορία «μα δεν καταλαβαίνω γιατί προσγειώθηκε αυτή την ώρα εδώ; Ένας φίλος μου είχε την ίδια απορία. Θα μας απαντήσει κανείς;».

Την ίδια ώρα ο Σίμος Κεδίκογλου θα είχε καταγγείλει τον μετεωρίτη ως μέλος της συνιστώσας «Ρόζα» και θα ήταν πιθανό να ζητούσε από τους εξωγήινους που τον έστειλαν, να καταδικάσουν το βίαιο τρόπο με τον οποίο ο μετεωρίτης ανέκοψε τον δρόμο της Ελλάδας προς την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα καταδίκαζε δια του Πάνου Σκουρλέτη ,βεβαίως, την προβοκατόρικη διάθεση της κυβέρνησης να χρεώσει τον μετεωρίτη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Περισσός θα μιλούσε για αντεργατική επίθεση του μετεωρίτη οποίος επίτηδες δεν χτύπησε τα κτίρια των κεφαλαιοκρατών και συγκρούστηκε με το έδαφος των λαϊκών συνοικιών.

Ο Πάνος Καμμένος θα πήγαινε να παρατηρήσει την πτώση του μετεωρίτη από το Δίστομο, ενώ η Χρυσή Αυγή θα απαιτούσε να σηκωθεί Ελληνική σημαία πάνω στον μετεωρίτη.

Την ίδια ώρα η ΔΗΜ.ΑΡ θα δήλωνε παρόν τόσο στην παρατήρηση του μετεωρίτη όσο και στην αντιμετώπιση των συνεπειών του.

Ευτυχώς όμως, εδώ δεν έπεσε μετεωρίτης, πάσχουμε ωστόσο από πύκνωση «μετεωρισμού», όπως είναι η επιστημονική ονομασία της πορδής και είναι τόσο πυκνό το φαινόμενο που δεν μας πλησιάζει ο μετεωρίτης, ενώ οι πολιτικοί μας ταγοί ακόμα δεν εννοούν να καταλάβουν πως με πορδές δεν βάφονται αβγά.

Keywords
Τυχαία Θέματα