Ο Πούτιν έγινε και ηθοποιός

Βίντεο που παρουσίαζαν τον πρόεδρο με διάφορα άγρια ζώα, από τίγρεις μέχρι φάλαινες, έκαναν τελευταία συχνές εμφανίσεις στη ρωσική τηλεόραση, με σκοπό να  εδραιώσουν την εικόνα του ως “ανθρώπου της δράσης”.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι ορισμένες από τις “περιπέτειές του στην άγρια φύση” ήταν προσεκτικά σκηνοθετημένες αλλά υποστηρίζει ότι αυτό έγινε για να τραβήξει την προσοχή του κόσμου σε σημαντικά προγράμματα για την προστασία της πανίδας.

Η δημοσιογράφος Μάσα Γκέσεν μετά την πρόσφατη απόλυσή της, από ένα ταξιδιωτικό περιοδικό, επειδή αρνήθηκε

να στείλει δημοσιογράφους να καλύψουν την πρόσφατη πτήση του Πούτιν με ένα σμήνος γερανών, προσκλήθηκε στο Κρεμλίνο και εξήγησε την απόφασή της, παραθέτοντας την συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο στο περιοδικό Μπαλσόι Γκαρόντ.

Σύμφωνα με την Γκέσεν, ο Πούτιν υποστήριξε ότι ήταν δική του η ιδέα να εμφανιστεί με τίγρεις και λεοπαρδάλεις. “Ναι, ξέρω, τις είχαν πιάσει από πριν αλλά το σημαντικότερο είναι να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου στο πρόβλημα”, φένεται να είπε. “Ό, τι κάνω σ’ αυτόν τον τομέα (την προστασία του περιβάλλοντος) δεν έχει σχέση με την πολιτική. Αλλά είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο που έχει τη δική μου θέση”, πρόσθεσε.

Σκηνοθετημένη φαίνεται επίσης ότι ήταν η κατάδυσή του στη Μαύρη Θάλασσα, πέρσι, όπου υποτίθεται ότι ανακάλυψε αρχαίους αμφορείς. “Γιατί βούτηξα; Όχι για να δείξω το προγούλι μου αλλά για να διασφαλίσω ότι οι άνθρωποι θα μαθαίνουν ιστορία. Φυσικά ήταν στημένο”, είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με την δημοσιογράφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα