Ο Σουλεϊμάν εκτελεί τον Ιμπραήμ και άλλες αποκαλύψεις!

Καθώς πλησιάζει το τέλος του τρίτου κύκλου του « Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή», πλησιάζει και το «τέλος», τουλάχιστον το τηλεοπτικό, του περιβόητου Ιμπραήμ Πασά!

Οι πρώτες σκέψεις του Σουλεϊμάν να σκοτώσει τον Ιμπραήμ,

φτάνουν στο μυαλό του όταν κατηγόρησε ο Ιμπραήμ την Χιουρρέμ, ότι έβαλε μία παλλακίδα να πάει στη Μανίσα με σκοπό να σκοτώσει τον γιο του Σουλεϊμάν, τον Μουσταφά. Και όντως έτσι έγινε! Η Χιουρρέμ έστειλε στη Μανίσα μία έμπιστή της παλλακίδα, με σκοπό να σκοτώσει τον Μουσταφά. Όταν όμως στη Μανίσα την ανακάλυψε η μητέρα του Μουσταφά, την έστειλε στο Τοπ Καπί για να της επιβληθεί ποινή. Η κοπέλα αυτοκτόνησε και δεν ομολόγησε ποτέ την αλήθεια! Πάλι την γλίτωσε η Χιουρρέμ!

Έτσι, για άλλη μια φορά ο Σουλεϊμάν είναι αντιμέτωπος με ψέμματα της Χιουρρέμ .

Ο Σουλεϊμάν παρασυρμένος από τα «δηλητηριώδη λόγια» της Χιουρρέμ για τον Ιμπραήμ, καθώς και για όσα είπε ο Ιμπραήμ στη συνάντησή του με τον απεσταλμένο της Ισπανίας, ότι αυτός είναι η αρχή και το τέλος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, νιώθει πώς ο Ιμπραήμ θέλει να τον πετάξει από τον θρόνο για να ανέβει εκείνος.

Δεν θα αργήσει να έρθει το τέλος του! Ο Σουλεϊμάν θα σκοτώσει πρώτα τον Ιμπραήμ, μετά δεν θα διστάσει να αποκεφαλίσει τον γιο του, Μουσταφά.

Ο δεύτερος γιος του, ο Μεχμέτ, ο πρωτότοκος γιος που έχει αποκτήσει με την Χιουρρέμ, θα πεθάνει από ανεμοβλογιά.

Έτσι την οθωμανική αυτοκρατορία θα διοικήσει ο τρίτος γιος του Σουλεϊμάν. Ο δευτερότοκος γιος που απέκτησε με την Χιουρρέμ.

Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες λεπτομέρειες και αποκαλύψεις…

Keywords
Αναζητήσεις
σουλειμαν θα πεθανει ο ιμπραημ, ο ιμπραημ πασας θα πεθανει
Τυχαία Θέματα