Οι Flogging Molly έρχονται να μας «ταρακουνήσουν»

Άκρως καυστικοί και επίκαιροι, οι Flogging Molly, με την ιδιαίτερη μουσική τους, επισκέπτονται ξανά τη χώρα μας για δύο δυναμικές εμφανίσεις, την Τρίτη 28 Αυγούστου στο Block 33 της Θεσσαλονίκης, και την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο Gagarin 205, στην Αθήνα.

Παραδοσιακό

punk

Το ιρλανδο – αμερικάνικο folk punk συγκρότημα, με την καλιφορνέζικη δυναμική και τα κέλτικα γονίδια, είναι μία επταμελής μουσική «οικογένεια» που δημιουργήθηκε το 1997. Πήρε το όνομα της από ένα τοπικό μπαρ στο Hollywood, όπου τραγουδούσε όταν ξεκίνησε, και τα μέλη της είναι απόλυτα αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον και όλοι μαζί στη μουσική τους.

Με επιρροές από τους Pogues, τον Johnny Cash και τους Clash και με νοοτροπία DIY, οι ξεχωριστές τους μελωδίες και οι καυστικοί και επίκαιροι στίχοι τους δημιουργούν διλλήματα ως προς τον προσδιορισμό της μουσικής τους.

Όπως λέει ο ιδρυτής τους, Dave King: «Εάν η μουσική μας δεν είχε μαντολίνο, ακορντεόν, βιολί και σφυρίγματα, θα ήταν punk rock και αν δεν είχε κιθάρα, μπάσο και drums, θα ήταν παραδοσιακή ιρλανδική μουσική. Αλλά σημασία δεν έχουν οι ταμπέλες!».

Μουσική συμπαράσταση στην κρίση

Μιλώντας στο άλμπουμ του 2011, «Speed of darkness», για τις τρομακτικές αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, οι Flogging Molly αναφέρουν: «Γράφουμε για τους γύρω μας. Θέλουμε να πούμε στους γείτονες μας που χάνουν τις δουλειές τους, ότι το βλέπουμε, ότι τραγουδάμε για αυτούς και για όλους τους ανθρώπους, που το σύστημα τούς έχει γονατίσει. Τα φώτα έσβησαν για πολλούς από εμάς, οι ζωές μας ανατράπηκαν χωρίς προειδοποίηση, τα όνειρα μιας ζωής έγιναν σκόνη. Και όλα συνέβησαν από τη μια στιγμή στην άλλη, με ταχύτητα φωτός».

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205 Αθήνα, τηλ:. 210 8547600, Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία – Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 533533. Τιμές εισιτηρίου: πρώτα εισιτήρια: 22 ευρώ, μετά την εξάντλησή τους: 25 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.: 210 3608366, Θεσσαλονίκη: Musicland, Μητροπόλεως 102,

τηλ.: 2310 264880, online sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα όλο το 24ωρο:www.ticketpro.gr, www.tickethouse.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα