Οι δέκα ημέρες που θα κρίνουν το μέλλον του Βωβού

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον άλλοτε «βασιλιά της Λεωφόρου Κηφισίας». Οι επόμενες δέκα ημέρες θα κρίνουν τα πάντα για το μέλλον της τεχνικής εταιρείας Μπάμπης Βωβός, της υπ’ αριθμόν 24 εισηγμένης κατά σειρά, η οποία προσέφυγε στο άρθρο 99, στην απέλπιδα προσπάθεια για τη σωτηρία της και περιμένει τώρα με εξαιρετική αγωνία την εκδίκαση της υπόθεσης στις 28 Νοεμβρίου.

Στις 18/10/2012 ο Έλληνας μεγαλοκατασκευαστής εξασφάλισε, έστω με τη «δεύτερη», την προστασία της Βωβός από τους πιστωτές της έως ότου

εκδικαστεί το αίτημά της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Απέφυγε, έτσι, τον άμεσο κίνδυνο να γίνουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και αναγκαστικές εκτελέσεις σε βάρος της, ειδικότερα αφότου είχαν, ήδη, αρχίσει οι πλειστηριασμοί από πρώην εργαζομένους της για επίσχεση εργασίας.

Με τον τρόπο αυτόν κέρδισε χρόνο για να προετοιμαστεί στο νομικό κομμάτι, με απώτερο στόχο την κατάρτιση ενός «πλάνου επιβίωσης», ικανού να αποτρέψει το μοιραίο, δηλαδή την πτώχευση. Οι απαιτήσεις, όμως, των τραπεζών είναι αμείλικτες. Ο ίδιος προσπαθεί να ενεργοποιήσει όλες τις πολιτικές του γνωριμίες προκειμένου να πείσουν τους τραπεζίτες να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Όσοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, όμως, γύρω από τα εσωτερικά των τραπεζών θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα συνηγορήσουν για να δοθεί «φιλί ζωής» στην οικογένεια Βωβού. Αυτό, άλλωστε, θα ήταν και ανώφελο, αφού τα οικονομικά στοιχεία δεν δείχνουν καμία προοπτική ανάκαμψης της εταιρείας. Θα δούμε, όμως.

Άρης ΣπίνοςTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα