Οι τέσσερις μεγαλύτερες μεταγραφές της Ευρώπης

1. Ντέβιντ Μπέκαμ: Από τους Λος Αντζελες Γκάλαξι στην Παρί Σεν Ζερμέν

Ξεχάστε ότι έχει να κάνει με ποδόσφαιρο. Επικεντρώστε τη σκέψη στις… business και μόνο σ΄αυτές. Αυτό ήταν το κίνητρο της επιστροφής του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Ευρώπη και στην…εγκαθίδρυσή του στην Πόλη του Φωτός. Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρουσίασή του ο προπονητής της ομάδας Κάρλο Αντσελότι δεν έδωσε το παρών. Τι σημαίνει

η παρουσία του Αγγλου σταρ στην Παρί; Έξτρα προσέλκυση χορηγών, τεράστιο ενδιαφέρον από τα media, διαφήμιση του ονόματος του συλλόγου σ΄όλον τον κόσμο και κυρίως στις αχανείς αγορές της Ανατολικής Ασίας όπου ο Μπέκαμ είναι απίστευτα δημοφιλής. Ε, στο μεσοδιάστημα από τις εξω-γηπεδικές υποχρεώσεις του ο πάλαι ποτέ παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάινεντ θα έχει την ευκαιρία να βγάλει και και κάνα δύο καλές σέντρες για το κεφάλι του Ιμπραϊμοβιτς.

2. Μάριο Μπαλοτέλι: Από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μίλαν

Ο πιο ευτυχισμένος ποδοσφαιράνθρωπος του πλανήτη τις τελευταίες ημέρες σίγουρα είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Τέρμα πια οι ενοχλητικές ερωτήσεις για τα καμώματα του Μάριο Μπαλοτέλι στις συνεντεύξεις Τύπου της Μάντσεστερ Σίτι, τέρμα πια οι φήμες και τα πικρόχολα σχόλια στα σκανδαλοθηρικά έντυπα. Επιτέλους, λίγη ηρεμία για τον Ιταλό προπονητή. Πλέον, η καυτή πατάτα πέφτει στα χέρια του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Θα μπορέσει να τιθασεύσει τη συμπεριφορά του Μπαλοτέλι και να βγάλει από τον Ιταλό φορ τον καλύτερο εαυτό του. Ολοι ξέρουμε την απάντηση: φυσικά όχι. Οπότε, προετοιμαζόμαστε άπαντες για τον επόμενο γύρο των μεγάλων κατορθωμάτων του σούπερ Μάριο εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

3. Ουέσλι Σνάιντερ: Από την Ιντερ στη Γαλατασαράι

Είσαι ο Σνάιντερ, ένας από τους καλύτερους Ολλανδούς ποδοσφαιριστές, στην πιο παραγωγική ηλικία σου. Αποφασίζεις να πάρεις διαζύγιο από την Ιντερ και ενώ όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη ανοίγει την αγκαλιά της για να σε δεχθεί, εσύ επιλέγεις την Πόλη και τη Γαλατασαράι. Πολύ μπροστά οι Τούρκοι, κακά τα ψέμματα, το έχουμε χάσει το παιχνίδι πατριώτες. Όταν πείθουν έναν τέτοιο παίκτη, τον πολυτιμότερο της Εθνικής Ολλανδίας στο Μουντιάλ του 2010, να γευτεί κεμπάπ και να παίζει με άγνωστες ομάδες στα βάθη της Ανατολής, τότε σημαίνει ότι κάνουν όχι βήματα άλλα άλματα προόδου (και) ποδοσφαιρικά.

4. Ντιντιέ Ντρογκμπά: Από τη Σαγκάη Σεντσούα στη Γαλατασαράι

Διαφορετική περίπτωση από αυτή του Σνάιντερ. Δεν είναι 28 χρονών αλλά 35. Δεν βρίσκεται στην ακμή της καριέρας του αλλά στη δύση. Δεν έρχεται από κάποιον φημισμένο ευρωπαϊκό σύλλογο αλλά από την νεόπλουτη Σαγκάη Σεντσούα της Κίνας. Και λοιπόν; Μειώνουν όλα τα παραπάνω την αξία της μεταγραφής του μεγάλου Ντιντιέ Ντρογκμπά στη Γαλατασαράι. Ο άνθρωπος σκέφτηκε ορθολογικά. Ποια ομάδα, σκέφτηκε, μπορεί να μου δώσει 4 “χαρτιά” το χρόνο και εγγυημένα; Η Γαλατά; Οκ, μια χαρά χώρα είναι η Τουρκία, καιρός να δοκιμάσω και αυτήν την εμπειρία στην καριέρα μου. Απλά πράγματα.

Πηγή: Matrix 24

Keywords
Τυχαία Θέματα