Οικουμενική συμμετοχή στο βιβλίο του Βαρβιτσιώτη

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Όπως τα έζησα 1961- 1981», στο Μέγαρο Μουσικής, δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κάποιος πως ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης κατάφερε να ενώσει την Δεξιά με την Αριστερά.

Οι παρευρισκόμενοι, σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής επικαιρότητας, προέρχονταν από όλες τις πολιτικές πλευρές. Συγκεκριμένα ήταν ο κ. Φ. Κουβέλης, Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, που μίλησε για το βιβλίο του, ήταν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευ. Βενιζέλος

που παρέστη, όπως παρέστη σχεδόν ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, πρώην υπουργοί και βουλευτές των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γιώργου Ράλλη, Ανδρέα Παπανδρέου και του κ. Κ. Μητσοτάκη, ανεξάρτητοι βουλευτές, όπως ο κ. Μ. Ανδρουλάκης, αλλά και πρώην υπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο κ. Α. Λοβέρδος ( οποίος είχε και χειραψία με τον κ. Βενιζέλο), οι κκ. Π. Μολυβιάτης και Αντ. Λιβάνης , δικαστικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών και άλλοι.

Για το βιβλίο μίλησαν ο ακαδημαϊκός κ. Απ. Γεωργιάδης, ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, οι συντελεστές της έκδοσης, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο κ. Στ. Ζούλας.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου και στις αποφάσεις που πήρε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, με υπουργό τον κ. Βαρβιτσιώτη.

Το βιβλίο στηρίζεται σε σημειώσεις που κρατούσε από τα πρώτα βήματά του στην πολιτική, ιδίως από τις συνομιλίες του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο κ. Βαρβιτσιώτης περιγράφει ό,τι είδε, ό,τι άκουσε, ό,τι έζησε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης αποχώρησε από την πολιτική ζωή πολύ πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2009.

Δείτε το εξώφυλλο του βιβλίου:

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα