«Ωρα» κάλπης για Κύπρο και Ιταλία

Λίγο μετά τις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, το αποτέλεσμα των οποίων πρόκειται να αναδείξει τον έβδομο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επικρατέστεροι είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης και ο τέως υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Χριστόφια, Σταύρος Μαλάς, ο οποίος έχει την στήριξη του ΑΚΕΛ.
Οι

κάλπες, σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση, θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, με διάλειμμα μιας ώρας μεταξύ 12 και 1 το μεσημέρι.
Την ίδια ώρα στην κάλπη καλούνται να προσέλθουν σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα σαράντα επτά εκατομμύρια Ιταλοί για να εκλέξουν τον νέο πρωθυπουργό σε μία από τις σημαντικότερες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών και με τις αγορές να κατακλύζονται από νευρικότητα σχετικά με το αν θα αναδειχτεί μια ισχυρή κυβέρνηση που θα καταφέρει να βγάλει την Ιταλία από την οικονομική ύφεση και να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ξημερώματα της Τρίτης.
Σύμφωνα με Reuters, ο Μπερσάνι φαίνεται ότι προηγείται μόλις λίγες μονάδες του αντιπάλου του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι μια κεντροαριστερή κυβέρνηση με επικεφαλής το Μπερσάνι, η οποία ενδεχομένως να υποστηρίζεται από τον Μάριο Μόντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα