“Όργια” με τις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησε ο ΕΟΠΥΥ για τυχόν παραβάσεις επιβλήθηκαν από τον οργανισμό σε παρόχους υγείας κυρώσεις ύψους 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, το δρόμο της δικαιοσύνης και των αρμοδίων δικαστηρίων έχουν πάρει τόσο η αναζήτηση όσο και ο καταλογισμός για τις κάθε είδους αστικές και ποινικές ευθύνες που έχουν διαπιστωθεί ή θα διαπιστωθούν.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΕΟΠΥΥ περιγράφει όλες οι περιπτώσεις, με πιο εξώφθαλμη εκείνη του κλεμμένου βιβλιαρίου στο οποίο επτά γιατροί συνταγογραφούσαν αφειδώς.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, ο κάτοχος του κλεμμένου βιβλιαρίου επισκεπτόταν ιατρούς και πιεστικά ζητούσε τη συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων επιδεικνύοντας τις σχετικές ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων, τις οποίες κατείχε. Οι επτά ιατροί συνταγογραφούσαν ό,τι τους ζητούσε, χωρίς να ελέγξουν την προηγούμενη συνταγογράφηση. Ο εν λόγω κύριος προσκομίζοντας τις συνταγές και τις ταινίες γνησιότητας απαιτούσε από φαρμακοποιούς την επιστροφή χρημάτων που αντιστοιχούσαν σε αυτές και εκείνοι τελικά ενέδιδαν, χρεώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο παράνομα τον ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ιατρός πιστοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ είχε ανοίξει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου ζητούσε από ασφαλισμένους, πελάτες του ή μη, από όλη την Ελλάδα, την αποστολή των στοιχείων τους στην ιστοσελίδα του, ώστε ο ίδιος να τους διαβιβάζει αφού συνταγογραφούσε, με courier τη συνταγή, χωρίς εξέταση του ασφαλισμένου με φυσική του παρουσία, με αντικαταβολή αμοιβής δέκα ευρώ ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε ένα φαρμακείο, το οποίο μέσω διαδικτύου θα μεριμνούσε για την ηλεκτρονική έκδοση συνταγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα