Οριστικός υποβιβασμός για την ΑΕΚ-Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων»

Στον «γκρεμό» έσπρωξε το γκολ του Γιαννούλη την ΑΕΚ στο ματς που πραγματοποιήθηκε στο Περιστέρι. Η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 από τον Ατρόμητο και αποχαιρέτησε τη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια της ιστορίας της.

Η «Ένωση» τα έδωσε όλα με τον Ατρόμητο, πάλεψε για 90 λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει ούτε την ήττα που την στέλνει

οριστικά πλέον στη Football League.

Το γκολ του Γιαννούλη στις καθυστερήσεις έσπρωξε τους «κιτρινόμαυρους» στον γκρεμό και τους οδήγησε ν’ αποχωρήσουν με λυγμούς από τον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς
Το ότι ήθελαν οι παίκτες της ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγα λεπτά για να το καταλάβει κανείς. Το κακό για την «Ένωση» όμως ήταν πως έδειχναν -ταυτόχρονα- να μην μπορούν. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» έμπαιναν στις μονομαχίες με μάτι που γυάλιζε. Κρατούσαν τον Ατρόμητο σχετικά ακίνδυνο. Και οι ίδιοι όμως… έφτυναν αίμα για να φτάσουν στην περιοχή του.

Τι κι αν είχαν λοιπόν για αρκετή ώρα την μπάλα. Το άγχος κι οι κακές επιλογές δεν τους επέτρεπαν να την περάσουν στον Πετρόπουλο. Κι όταν εκείνος την έπαιρνε -είτε αστοχούσε απελπιστικά (όπως σε μπαλιά του Ρίκκα), είτε πιεζόταν τόσο ώστε οι προσπάθειές του (όπως η κεφαλιά σε σέντρα του Γκερέιρο) να φεύγουν έξω. Έτσι, ο Ατρόμητος έκανε άνετος το παιχνίδι του. Χωρίς άγχος -και με την καλύτερη ευκαιρία, όταν ο Αραμπατζής σταμάτησε τον επικίνδυνο Μπρίτο.

Επιστρέφοντας από τ’ αποδυτήρια, η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει «τα ρέστα της». Κι όμως, πριν περάσουν λίγα λεπτά έφτασε μια ανάσα από τη «χρεωκοπία». Ο Αραμπατζής όμως νίκησε και τον Ναπολεόνι στο τετ-α-τετ. Της επέτρεψε, έτσι, να μείνει όρθια. Να κερδίσει μέτρα. Και να ζητήσει (έστω και ανορθόδοξα) το γκολ. Και πάλι όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που το πλησίασε. Όταν το σουτ του Μπρίτο κόντραρε και στο χέρι του Μπουγαΐδη πριν καταλήξει στον Αραμπατζή.

Λίγο αργότερα ο προπονητής της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας προσπαθούσε να μαζέψει τους παίκτες του που είχαν σωριαστεί στο έδαφος με το που ο Παππάς σφύριξε τη λήξη του ματς και είχε, ουσιαστικά, οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός της «Ενωσης» στη Football League.

Μία από τις πλέον τραγικές φιγούρες ήταν αυτή του Γιάννη Αραμπατζή, τον οποίο κράταγε ο Τραϊανός Δέλλας και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον ανεβάσει ψυχολογικά.«Ψηλά το κεφάλι, ΑΕΚ είμαστε, θα ξαναγεννηθούμε», φέρεται να είπε στον πορτιέρο της «Ενωσης» ο Δέλλας, ενώ και οι συνεργάτες του σε μια προσπάθεια να παρηγορήσουν τους παίκτες έλεγαν «Μην κλαίτε, ΑΕΚ είμαστε».

Να υπενθυμίσουμε πως λίγες ημέρες νωρίτερα ο Ηλίας Ατματζίδης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 έκανε λόγο για «βρώμικα παιχνίδια, που παίζονται στην πλάτη της ΑΕΚ»…

Keywords
Τυχαία Θέματα