Ούτε 5, ούτε 10, αλλά 58 εκατ. στην Κύπρο ο «μίστερ Τζάμπο»!

Του Γιάννη Ντάσκα

H επιχείρηση «ΤΖΑΜΠΟ» είναι πράγματι χρυσορυχείο στα μάτια των παιδιών και τα δικά μας δεν αποτέλεσαν εξαίρεση τα χρόνια εκείνα.Κατ επανάληψη μπήκαν ,αγόρασαν,θαύμασαν κλπ
Με τον καιρό άρχισαν να μας μπαίνουν απορίες για την αισθητική των διαφημίσεων που έκανε η εν λογω επιχείρηση,για τους μισθούς ορισμένων εργαζομένων,για ορισμένα τμήματα καταστημάτων που δεν ήταν ακριβώς για παιδιά κλπ.
Μείναμε με τις απορίες,ξεχαστήκαμε αλλά τώρα μας ήρθαν άλλες.
Ο «Μίστερ» Τζάμπο με τα περίφημα καρώ κοστούμια φάνταζε στα μάτια μας αγγλοσάξων. Εκεί τα συνηθίζουν

περισσότερα αυτά τα καρώ ,με τα οποία τον έχουμε δει στις φωτό.
Η Κύπρος ήταν ,είναι και θα είναι ελληνική αλλά τον αγγλοσαξωνικό τον τρόπο της τον έχει.Και στον τρόπο οδήγησης και σε συνήθειες αλλά και θεωρείται μέλος της …Βρετανικής Κοινοπολιτείας,όπως άλλωστε και οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι.Οι τελευταίες βρίσκονται τώρα στην επικαιρότητα λόγω της αποκάλυψης ότι πολλοί Έλληνες “οφσορούχοι” είχαν πάει κατά… κοπάδια στις Παρθένους αυτές για να διαφυλάξουν τα συνήθως κλεμμένα με πολλούς τρόπους εκατομμύρια.
Η Κύπρος είναι επίσης δοξασμένη στις οφσορικές επιτυχίες και ακόμα και ο πρόεδρός της τέτοια ειδίκευση είχε και έχει ως δικηγορικό γραφείο.
Στην Ελληνική λοιπόν Κύπρο πλείστοι Έλληνες επιχειρηματίες ,δημοσιογράφοι κλπ έβαλαν τα χρήματά τους για διάφορους λόγους. Άλλοι νόμιμα, άλλοι, όπως π.χ. ένας υπουργός και συνδικαλιστές παράνομα.
Τέτοια απορία για τον «Μίστερ» Τζάμπο δεν έχουμε.Επιχείρηση πολύ μεγάλη και πολύ επιτυχημένη είναι άρα το γεγονός ότι εμφανίζεται με τεράστιο λογαριασμό στην Κύπρο είναι απολύτως φυσιολογικό και προφανώς και νόμιμο.
Ο λογαριασμός είναι λέει 58 εκατομμύρια ευρώ.Η απορία μας είναι αν στην Ελλάδα ,στις ελληνικές Τράπεζες,εδώ όπου ζουν και εργάζονται χιλιάδες υπάλληλοί του έχει έναν,τηρουμένων των αναλογιών,τουλάχιστον πενταπλάσιο λογαριασμό.Δηλαδή άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι νομίζουμε ότι είναι το φυσιολογικό για να υποστηριχθεί η πατρίδα μας στην κρίση.Επίσης ανάλογοι της τόσο μεγάλης ευρωστίας του πρέπει να είναι και οι μισθοί των εργαζομένων του.
Απορία-ερώτημα που προφανώς όμως θα λυθεί σίγουρα προσεχώς είναι αν είχε ως αντιπρόσωπο-σύμβουλο στην Κύπρο το νομικό γραφείο του σημερινού προέδρου Ν.Αναστασιάδη.
Επειδή δεν έχουμε αμφιβολία ότι και στην Ελλάδα θα έχει ανάλογο λογαριασμό θα προτείνουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει από τις Τράπεζες στοιχεία επίσημα για τους Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν,έχουν και υποστηρίζουν με αυτά χρήματα στις ελληνικές τράπεζες.Και αφού τα πάρει τους καλύτερους να τους τιμήσει και μάλιστα επώνυμα και φανερά,ώστε να σταλεί ανάλογο μήνυμα.Εμπρός λοιπόν βραβεία ώστε να χαρεί και γιαυτό και του «Μίστερ Τζάμπο» η μάνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα