Παναγιωτακόπουλος: Δεν φταίει αυτός… τόσος ήταν

Έναν στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη, χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος για να απαντήσει στον Γιάννη Ραγκούση και τις δηλώσεις του περί «τέλους» του πολιτικού συστήματος, όπως δομήθηκε από το 1974 μέχρι σήμερα και πρόθεσής του να πάει κόντρα στους πρωταγωνιστές της «σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης».

«Δεν φταίει αυτός… Τόσος ήταν», είπε ο ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως «κατανοώ τη

δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Κατανοώ την αγωνιώδη προσπάθεια να απαλλαγεί από τις ευθύνες που χαρακτηρίζουν την κομματική του διαδρομή αλλά και την κυβερνητική του θητεία», θυμίζοντας πως ήταν ενεργός παράγοντας της κυβέρνησης που έφερε στη χώρα το μνημόνιο και το ΔΝΤ.

Σημειώνοντας ότι ο κ. Ραγκούσης «κατάφερε να είναι όχι απλά παράγοντας της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, αλλά κεντρικός υπεύθυνος για πολλές από τις καταστροφικές πολιτικές που ασκήθηκαν τελευταία», θυμίζει τις θέσεις από τις οποίες πέρασε σε γραφείο Επιτρόπου στις Βρυξέλλες και τα όργανα της Νεολαίας, τη στήριξη που ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ για να εκλεγεί Δήμαρχος, την επιλογή του ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, τον «διορισμό» του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δύο φορές, τη συμμετοχή του στις τελευταίες κυβερνήσεις και τη θητεία του ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

«Τελικά μετά από τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ομολογήσω ότι τώρα καταλαβαίνω πόσο απάνθρωπο κόμμα είναι. Τόσο πολύ, που βασανίζει στελέχη του για να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις. Τόσο πολύ που με το ζόρι βάζει εκπροσώπους τύπου και γραμματείς», λέει με ειρωνικό ύφος, μιλώντας για «ελαστικές συνειδήσεις» όσων ευνοήθηκαν, προβλήθηκαν και εκμεταλλεύθηκαν προεδρικά περιβάλλοντα, για να εμφανίζονται σήμερα ως αποτέλεσμα «πολιτικής παρθενογένεσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα