Παπανδρέου: «Αναλάβαμε μία ορολογιακή βόμβα»

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του για 39η επέτειο της ίδρυσης του κόμματος ανέφερε ότι το 2009 παραλάβαμε μία βόμβα, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων ταυτόχρονα.

Θέλω να είμαι Ευρωπαίος, δημοκράτης και σοσιαλιστής τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Έχουν δίκαιο όσοι λένε ότι η δικαίωση περνά από το αποτέλεσμα τόνισε.

Η εντολή που μας έδωσε ο λαός το 2009

ήταν να αλλάξουμε τις δομές της χώρας, είπε.

Στόχος μας ήταν να δώσουμε λύση μία για πάντα στα δημοσιονομικά μας και να αλλάξουμε μια για πάντα τη χώρα είπε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην περίοδο διακυβέρνησής του.

Δεν αλλάξαμε τα κακώς κείμενα όπως θέλαμε, είπε, αλλά σημείωσε ότι «δώσαμε αγώνα».

Το διακύβευμα σήμερα είναι η απεξάρτηση από το πελατειακό κράτος, το διακύβεβμα έιναι μία δημοκρατική επανάσταση στη χώρα.

«Αναλάβαμε μία ορολογιακή βόμβα», είπε ο κ. Παπανδρέου.

«Το βασικό πρόβλημα ήταν όχι το δανειακό πρόγραμμα και το πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά το πελατειακό πάρτι στη χώρα» είπε.

Όπως είπε «τέτοιο εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων ταύτοχρονα, δεν αντιμετώπισε κανένα άλλο Κράτος – Μέλος της Ένωσης».

«Άλλοι, λοιπόν, ήταν οι εμπρηστές» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, απορρίπτοντας την κριτική που ασκήθηκε στην κυβένρησή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και όμως το μόνο θέμα συζήτησης είναι πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες».

Αναφερόμενος στη στάση των εταίρων , ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε πως ήταν δύσκολο να πειστεί η Ευρωζώνη ότι το κλειδί είναι οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και όχι η λιτότητα.

Τότε, συνέχισε, η πολιτική συναίνεση ήταν αδιανόητη, ήταν πιο εύκολο να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας παρά να υποστηρίξουν. «Κάποιοι μάλιστα επιλέγουν το δεύτερο μνημόνιο αλλά δεν ήθελαν το πρώτο, ενώ οι μαγικές συνταγές εξαφανίστηκαν κάπου γύρω στο Ζάππειο».

Σήμερα ωστόσο, όπως είπε, οι πολιτικές δυνάμεις συνεργάζονται και οι στρατηγικές μας υιοθετούνται από όλους και είναι η ώρα να διαμορφώσουμε νέα πορεία για Ελλάδα και διεθνή σκακιέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρωτοστατεί στην αλλαγή με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο και όχι λευκές επιταγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα