Περί παραπλάνησης κι υποκρισίας

Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης και των επιλογών της γύρω από το πολυσυζηημένο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, ασκεί με άρθρο του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης, στο aixmi.gr.

Ο κ. Σκανδαλίδης διερωτάται το λόγο των εκλογών του 2012, υποστηρίζοντας ότι οι εκλογές δεν έγιναν «για να αντικαταστήσει απλώς ο ‘πολιτικός’ Αντώνης Σαμαράς

τον ‘τεχνοκράτη’ Λουκά Παπαδήμο», ούτε «για να τιμωρηθεί το ΠΑΣΟΚ που έφθασε από το 45% στο 12%», αλλά για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός προς τα πού πρέπει να πορευτεί η χώρα.

Ακόμη έκανε λόγο για «τυχοδιωκτική συνθηματολογία της καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και της ακύρωσης των Μνημονίων έως την αλλαγή των δυσμενών τους όρων», συμπληρώνοντας πως «Κανείς δεν είπε, ούτε καν υπονόησε, ότι θα ακολουθήσουμε όχι μόνο τον ίδιο δρόμο και με την ίδια φρασεολογία αλλά και με ακόμη σκληρότερους και δραματικά δυσβάστακτους όρους.»

Στη συνέχεια σημείωσε πως «ο λαός αποφάσισε με ικανή πλειοψηφία την παραμονή στο ευρώ, με ισχνή πλειοψηφία την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της σύμβασης απέναντι στην καταγγελία της και με καθολική άρνηση, τη συνέχιση και την σκληρότερη εκδοχή της ίδιας πολιτικής. Και προέκυψε η τρικομματική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, η τρικομματική κυβέρνηση αναμένεται να περάσει αρκετές δοκιμασίες στο μέλλον: «Αυτή τη συμφωνία χαρακτήρισε «ευαγγέλιο» ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις. Τι δείχνει η πράξη των πρώτων τριών μηνών; Καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση, επανάληψη στο κράτος των πιο λαμπρών παραδόσεων της Δεξιάς και, κυρίως, προτάσεις μέτρων που καθιστούν τη προγραμματική συμφωνία κουρελόχαρτο. Είναι φανερό ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα δοκιμάσει τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης και την αντοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη».

Σχετικά με τα μέτρα, ο κ. Σκανδαλίδης ήταν κάθετος: «Επιλογές όπως νέος κεφαλικός φόρος, κατάργηση αφορολόγητου, νέες περικοπές στα κατώτατα εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, πλήρη διάλυση εργασιακών σχέσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές».

«Το νέο πακέτο, σε σχέση με το σύνολο των μέτρων που πήραμε ως κυβέρνηση τα δυόμιση τελευταία χρόνια σε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, τα υπερβαίνει κατά 50% τουλάχιστον. Οι πολίτες αναρωτιούνται, γιατί αυτή η ανοικτή παραπλάνηση, γιατί η τόση υποκρισία. Γιατί, εν τέλει, κάναμε εκλογές…», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Στο άθρο του, ο Κώστας Σκανδαλίδης, κατέληξε με τα εξής : «Αν δεν σηκώσει κεφάλι η πολιτική απέναντι στην οικονομία και στο κράτος των συμφερόντων που σήμερα κυριαρχούν στη χώρα, αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση να σπάσουν οι δομές του κράτους – μεσίτη απέναντι στην αγορά ο τόπος δεν έχει ελπίδα, και τα όποια νέα μέτρα θα πέσουν για μια ακόμη φορά στον «πίθο των Δαναΐδων». Γιαυτό επιμένω: Αντί η κυβέρνηση να καταφεύγει σε συμβολικούς λαϊκισμούς και να αποδέχεται μοιρολατρικά τις εντολές της «τρόικας» ας εκφράσει αυτή την πολιτική βούληση και ας επαναδιατυπώσει την στρατηγική της.»<

Keywords
Τυχαία Θέματα