Πιστόλι στο τραπέζι!

Γράφουν οι ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ελπίδες ότι ο ελληνικός λαός θα φτάσει στο βάθος του τούνελ, όπου υπάρχει φως, έδωσε η ρητή διαβεβαίωση Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση και θεαματικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι με πόσες απώλειες θα φτάσει στο βάθος αυτό, καθώς ήδη μετράει κοντά στις 2.000 αυτοκτονίες εξαιτίας του μνημονίου.
Ελπίδες

γέννησε η διαβεβαίωση του Α. Σαμαρά ότι θα τηρηθεί η υπόσχεσή του για αλλαγές, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσιών πολιτικών, που αποκτήθηκαν από κομπίνες από το 1974 και μετά, και ότι μέσα από αυτές θα αλλάξει θεαματικά όλο το πολιτικό σύστημα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η υπόσχεση αυτή θα τηρηθεί και θα γίνει πραγματικός έλεγχος του πόθεν έσχες με ανάλογη δέσμευση ή αν θα γίνει μια «από τα ίδια». Δηλαδή, δήθεν έλεγχος και, στην πραγματικότητα, νομιμοποίηση τεράστιων περιουσιών που έχουν ήδη αποκτηθεί και φαίνονται από μακριά με τέτοιον τρόπο, ώστε εκατομμύρια Ελλήνων να το ’χουν τούμπανο και αυτοί οι πολιτικοί κρυφό καμάρι. Μήπως, δηλαδή, υπάρξει μια τιμωρία ενός και, μάλιστα, δευτεροκλασάτου πολιτικού και με τη θυσία αυτού να νομιμοποιηθούν όλοι οι υπόλοιποι. Αυτό έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από δήθεν εκστρατείες διαφάνειας που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Καραμανλή, Σημίτη, Μητσοτάκη, Παπανδρέου.
Ελπίδες δημιούργησε η διαβεβαίωση Σαμαρά ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Ερώτημα είναι αν η επαναδιαπραγμάτευση θα είναι του ίδιου ουσιαστικού περιεχομένου με εκείνη για την απομάκρυνση των βάσεων επί Παπανδρέου. Ναι μεν δεν θα ήταν σοφή επιλογή να εγκαταλείψει η χώρα τη νικήτρια συμμαχία για να προσχωρήσει στην υπό κατάρρευση σοβιετική συμμαχία, αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι το να καλυφθούν νέες θηριώδεις προμήθειες κάτω από τον μανδύα της αναθεώρησης της συμφωνίας για τις βάσεις, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Όλοι γνωρίζουμε σήμερα ότι η απομάκρυνση ήταν φούμαρα και κάποιοι πλούτισαν απίστευτα με νέες συμφωνίες οπλικών συστημάτων.
Ελπίδες γέννησε η διαβεβαίωση Σαμαρά ότι θα αποκτήσουμε κράτος ισονομίας και ισοπολιτείας χωρίς ιδιαίτερη νομική μεταχείριση των πολιτικών και χωρίς αδικαιολόγητες οικονομικές παροχές σε ομάδες πλουσίων, την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται και οι αυτοκτονίες έχουν ρυθμό τραγικό. Ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να πετύχει αυτές τις αλλαγές ο κ. Σαμαράς, γιατί αν τα κάνει όλα αυτά, τότε θα αλλάξει εντελώς το πολιτικό σύστημα, όπως εξήγγειλε κατά την πολλά υποσχόμενη πρώτη ομιλία του στη Βουλή ως πρωθυπουργός.
Ελπίδες έδωσε με την υπόσχεσή του ότι θα παταχθούν κυκλώματα εγκληματικότητας και γραφειοκρατίας μέσα από τα οποία το πολιτικό σύστημα ασκεί ασφυκτικό έλεγχο και πουλάει ως ρουσφέτι ακόμα και τη γρήγορη ΑΠΟΔΟΣΗ της σύνταξης που οφείλει να είναι ΑΥΤΟΜΑΤΗ με τη συνταξιοδότηση υπαλλήλου. Ερώτημα είναι αν παλαιά πολιτικά στελέχη θα το καταφέρουν αυτό, ιδιαίτερα καθώς τα ίδια έχουν συμφέροντα να μην προχωρήσει η διαφάνεια. Η αντίδραση της αξ
Keywords
Τυχαία Θέματα