ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά Σγουρού και ΣΔΙΤ

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν να αντιδρούν στην όποια εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Οι δημοτικοί υπάλληλοι προχθές εναντιώθηκαν στην πρώτη δημοπρασία που διεξήγαγε ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ σε ιδιώτες. Η δημοπρασία αφορά στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στη Βορειοανατολική Αττική (Γραμματικό). Παρόμοια

αντίδραση επιφυλάσσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ στις άλλες τρεις δημοπρασίες που η διοίκηση του ΕΣΔΝΑ έχει προγραμματίσει για τις 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου, για τα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νοτιοανατολική Αττική (Κερατέα) και στη Δυτική Αττική (Φυλή και Άνω Λιόσια) αντίστοιχα. Παράλληλα, παράνομες κρίνουν τις δημοπρατήσεις με ΣΔΙΤ έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική και οι κάτοικοι της Κερατέας.

Αποψιλώνεται η παράταξη Καμίνη
Η μη τήρηση των πολιτικών για τις οποίες είχε δεσμευτεί να προωθήσει ο δήμαρχος Αθηναίων γίνεται αιτία διαζυγίου για την παράταξη «Η οικολογική Αθήνα» και ανακοινώσει τον τερματισμό της συνεργασίας και την αποχώρησή της από την παράταξη του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην Πόλη». Επιπλέον, καταγγέλλεται ο δήμαρχος για πλήρη εμπορευματοποίηση των πάντων… «Ούτε οι πράσινες προτεραιότητες προωθήθηκαν, αλλά ούτε και οι κόκκινες γραμμές τηρήθηκαν. Την ανοιχτή φυσιογνωμία του δημοτικού σχήματος δεν τη διαπιστώσαμε. Αντίθετα, η διοίκηση του δήμου έκανε αυτό που απεύχονταν όσοι έλπιζαν στο εγχείρημα αυτής της ευρείας συμμαχίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της και κατηγορεί τον κ. Καμίνη ότι «σύρθηκε πίσω από τις επιλογές της κεντρικής πολιτικής σκηνής υιοθετώντας και τις συντηρητικές αντιδραστικές πολιτικές της».
Είναι πλέον σαφές πως και η πρωτεύουσα προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις επερχόμενες εκλογές. Προς τούτο, βράζουν το παρασκήνιο και οι δημοτικές παρατάξεις.

Νέα καταγγελία στον Δήμο Θεσσαλονίκης
Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Mαδεμλής, αναφορικά με το θέμα των οφειλών του Maison Crystal στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας ζητεί από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Σύρμω Κακάλη να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ευθύνες της διοίκησης του δήμου στην καθυστέρηση είσπραξης της οφειλής και συγκεκριμένα εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία. Να σημειωθεί πως η παρέμβαση της εισαγγελίας έγινε μετά την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης, Χρήστου Μάτη.

Απολογήθηκε ο Παπαγεωργόπουλος
Με την απολογία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης, που διεξάγεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Βασίλη Χαλντούπη. Κατά τη μαραθώνια απολογία του, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του καταλογίζονται. Χαρακτήρισε «παιδικό παραμύθι» τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορούμενου, πρώην ταμία, Παναγιώτη Σαξώνη, για τον οποίο είπε ότι «έκλεβε» και πριν αναλάβει τον δημαρχιακό θώκο, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, θεωρώντας το πόρισμά της αναξιόπιστο, και μίλησε για σε βάρος του σκευωρία με στόχο την πολιτική του εξόντωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα