Ποινές φυλάκισης για τους παπαράτσι

Το «πράσινο φως» για νομοσχέδιο που θα προβλέπει ποινές φυλάκισης για τους παπαράτσι που θα δημοσιεύουν… ανάρμοστες φωτογραφίες άναψε το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας Αλμπέρτο Ρουίθ-Γκαγιαρδόν, οι παπαράτσι θα φυλακίζονται ακόμα κι αν οι φωτογραφίες που έχουν τραβήξει είχαν την άδεια των εικονιζόμενων προσώπων.

Με τη νέα απόφαση, όποιος παπαράτσι παραβιάζει το νόμο περί ιδιωτικότητας, θα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο. Αφορμή

για να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στάθηκε το, προ ενός μήνα, περιστατικό, που διέρρευσε στο διαδίκτυο το ερωτικό βίντεο της Ισπανίδας δημοτικής συμβούλου στην πόλη Λος Γιέμπενες του Τολέδο με το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE) των Σοσιαλιστών, Ολβίδο Γoρμίγκος Κάρπιο.

Στο σύντομο ιδιωτικό φιλμάκι το οποίο γύρισε, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, αποκλειστικά για τον σύζυγό της, φαίνεται τόπλες να αυτοϊκανοποιείται μπροστά στο φακό. Αν και ο υπεύθυνος για τη διαρροή του βίντεο στο διαδίκτυο, συνελήφθη, υπάρχει υπόνοια ότι για πολιτική μηχανορραφία με κάποιους να κατηγορούν ευθέως για την ανάρτηση στο ίντερνετ το Λαϊκό Κόμμα.

Η Χορμίγκος, μητέρα δυο παιδιών, υπέβαλλε την παραίτησή της, ως ένδειξη σεβασμού στην οικογένειά της και το κόμμα της, αλλά τελικά παρέμεινε στη θέση της γιατί, όπως είπε και η ίδια, δεν διέπραξε κανένα έγκλημα και επιπλέον είχε την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειας και των ψηφοφόρων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα