Ποιοι θέλουν την τρομοκρατία σε ρόλο «ρυθμιστή»;

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Εκείνο το πρωινό, της 26ης Σεπτέμβρη του 1989, που οι σφαίρες σημάδεψαν στο κεφαλόσκαλο της πολυκατοικίας της Οδού Ομήρου, την σύγχρονη Ελληνική ιστορία, κόβοντας το νήμα της ζωής του Παύλου Μπακογιάννη, οι τρομοκράτες πραγματοποίησαν μιαν αιματηρή, εφιαλτική κι απόκοσμη παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Παραμονές της μεγάλης δίκης του Σκανδάλου Κοσκωτά, στην οποία ο αείμνηστος Μπακογιάννης ήταν ουσιώδης μάρτυρας, η δικομματική κυβέρνηση Τζαννετάκη έβλεπε να ξεπετάγεται μπροστά της ένα σαρκοβόρο τέρας, που τότε, μετρούσε 14 χρόνια, ματωμένων

«υπογραφών».
Οι σχεδόν διαστροφικές ομοιότητες με το σήμερα δεν θέλουν κόπο για να βρεθούν. Και επειδή, όταν, το 2002, η τότε κυβέρνηση του ΠA ΣΟΚ μάζευε με … το σχολικό – κατά τη ρήση του Βύρωνα Πολύδωρα – τους τρομοκράτες της 17Ν, όλη η Ελλάδα απορούσε μ αυτές τις ανθρώπινες «σκιές» και το ερώτημα «τι θα έλεγε ο Παύλος αν δεν είχε δολοφονηθεί», πλανάται ακόμη, αξίζει να τις αναζητήσουμε σήμερα, γεμίζοντας το «φάκελο τρομοκρατία» με νέα στοιχεία.
Μια θηριώδης υπόθεση σαν αυτή της λίστας Λαγκάρντ θα έχει σίγουρα εξέλιξη που μπορεί να αιφνιδιάσει. Είναι βέβαιο δε ότι οι «καλικάντζαροι» που χορεύουν δαιμονισμένα πάνω στο τραπέζι των συναντήσεων κορυφής της τρικομματικής κυβέρνησης, χαμογελούν χαιρέκακα όταν ακούν ότι ο φάκελος θα κλείσει στον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ο ίδιος ο πρώην υπουργός διαμηνύει από εδώ κι από εκεί πως δεν θα θυσιαστεί μόνος του, ως «Ιφιγένεια». Την ίδια ώρα το τρομοκρατικό «φάντασμα» κάνει την επανεμφάνιση του, με δυο ηχηρά «χτυπήματα» που οι αρχές ονομάζουν «προειδοποιητικά».

Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνιστά «προσοχή» σε δυο πολιτικούς αρχηγούς, επιβεβαιώνει, επί της ουσίας, ότι κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι πιθανός στόχος τρομοκρατών, ενώ παραδέχεται δημοσίως πως «δεν αποκλείει επίθεση κατά πολιτικού προσώπου».

Την ίδια ώρα που αρνείται να συναντήσει τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη για να του παράσχει έναν αστυνομικό για την ασφάλεια του ( Σ. Σ. ο κ. Παναγούλης, σύμφωνα με πληροφορίες του “Π” δεν έχει κανέναν για ασφάλεια) , καλλιεργεί με τον τρόπο του το επικίνδυνο τρομολαγνικό «γαϊτανάκι» που κάποιοι από την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ έχουν στήσει.
Αίφνης και συμπτωματικά , σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π» από έγκυρες πηγές, ο Παπακωνσταντίνου, εκτός από «Ιφιγένεια» καθίσταται και στόχος τρομοκρατών.

«Ο φόβος φυλάει τα έρμα» ή μήπως όχι; Μήπως το να μιλήσει ο πρώην υπουργός οικονομικών δεν είναι μόνον σανίδα σωτηρίας για τον ίδιον αλλά είναι και βαρίδι που μπορεί ως και «ογκόλιθους;» πολιτικούς και σωματικούς – να παρασύρει στον ερεβώδη βυθό; Ίσως πάλι να πρόκειται για συμπτώσεις.
Άλλωστε όπως είπε ο κ. Δένδιας «το χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ, το ξέραμε, χάριν σχετικών πληροφοριών από το Νοέμβριο». Για αυτό άλλωστε η Ε. Υ. Π. κι η αντιτρομοκρατική ρίχνει βάρος σε αυτούς που παρακολουθούσε από τις αρχές του Φθινοπώρου, σε χνάρια… ενός κυρίου με μπλέιζερ που έχει «καλές διασυνδέσεις στα μεγάλα σαλόνια και μιας γυναίκας αράχνης».
Αυτή η χρονική σύμπτωση έχει και μιαν άλλη…. διαστροφή.

Δεν αφορά μονάχα τη χρονική συγκυρία της έρευνας της πολυδαίδαλης υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ αλλά και το χρονικό διάστημα που κρίνονται οι αποκρατικοποιήσεις. Τώρα είναι που θα δούμε αν τα Ρωσικά δις θα μετρηθούν στο ντόπιο ενεργειακό Ελ Ντοράντο με τις Αμερικανικές πιέσεις – που κάποιοι τις λένε «εκβιασμούς». Αποτελεί σίγουρα σύμπτωση το γεγονός, ότι μετά από το χτύπημα στο Mall βγήκε μια «οδηγία» των Η. Π. Α. στους Αμερικανούς πολίτες που είναι στην Αθήνα «να είναι προσεκτικοί» Όλοι Ακόμα κι ο πρόεδρος της Αμερικανο Εβραϊκής Επιτροπής, κ. Χάρις που πέρασε την Πέμπτη το κατώφλι του Υπουργείου Εξωτερικών και ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Υπουργό Δ. Αβραμόπουλο.
Η «κουίντα» λοιπόν βγάζει ατμούς. Και μέσα στη θολή ατμόσφαιρα η «Συνομωσία των Πυρήνων της φωτιάς» , η τρομοκρατική οργάνωση που αναζητούν εντατικά οι αρχές … παρουσιάζει … βιβλίο …H παρουσίαση, του οποίου είχε προγραμματιστεί για, προχθές, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 20:30, στο Ναδίρ της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην φοιτητική εστία.
Σύμφωνα με την αφίσα του προγράμματος, μετά την παρουσίαση θα ακολουθούσε και τηλεφωνική παρέμβαση από μέλη της οργάνωσης, τα οποία αναζητούνται από την αστυνομία.. Με άλλα λόγια οι τρομοκράτες επιδιώκουν για πρώτη φορά τόσο εμφατικά, όχι απλά παρέμβαση στο πολιτικό – κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, αλλά ρόλο ρυθμιστή του….
Το θηριώδες ερώτημα είναι αν τον ρόλο αυτόν τον επιδιώκουν οι τρομοκράτες ή τους τον επιφυλάσσουν κάποιοι άλλοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα