Σχέδιο κατά της Διαφθοράς από τον Σούρλα.


Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Έτοιμο σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Το σχέδιο συνέταξε ομάδα υπό την επίβλεψη του Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Σούρλα και υποβλήθηκε στην κυβέρνηση με στόχο να γίνει ένας από

τους κεντρικούς άξονες δράσης της κυβέρνησης.
Κατά τις πληροφορίες αν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση θα οριστεί και Συντονιστής και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον εμπνευστή του σχεδίου κ.Σούρλα.
Πέραν της “ έμπνευσης” ο κ.Σούρλας είναι δοκιμασμένος απέναντι στις συμμορίες της εξουσίας από την εποχή του Κοσκωτά. Τότε είχε τολμήσει να φέρει στη Βουλή το σκάνδαλο,να μην αποσύρει την ερώτηση παρά την αφόρητη πίεση Μητσοτάκη και να πάρει το γνωστό δρόμο.
Στα επόμενα χρόνια επίσης κυνήγησε παντοδύναμα κυκλώματα και τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να χτυπήσει τη λαθρεμπορία καυσίμων πίσω από την οποία είναι οι πιο δυνατοί επιχειρηματίες και πολιτικοί.
Ο Αντώνης Σαμαράς τον στήριξε μέχρι σήμερα και εκτιμάται ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια η οποία έχει πιθανότητες προσφοράς στην κοινωνία μόνο αν ανοίξει πόρτες στο κοινό για καταγγελίες και στήριξη των θυμάτων.
Αρχής γενομένης από τα καρτέλ της εξουσίας κλπ
Θα επανέλθουμε σύντομα με ρεπορτάζ από όλους τους χώρους της διαφθοράς…

Keywords
Τυχαία Θέματα