Ποιος Έλληνας είναι ανάμεσα στους 100 ισχυρότερους των τηλεπικοινωνιών; (ΦΩΤΟ)

Η «GTB Power 100» που περιλαμβάνει τους εκατό διευθύνοντες συμβούλους με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο των τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως δημοσίευσε για έκτη συνεχόμενη χρονιά το βρετανικό περιοδικό Global Telecoms Business στο τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου που μόλις κυκλοφόρησε.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και το όνομα ενός Έλληνα του προέδρου και

διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

Ο κ. Τσαμάζ βρίσκεται στην 84η θέση της σχετικής λίστας ενώ η επιτροπή αναγνώρισε «την επιτυχή υλοποίηση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου αναδιάρθρωσης» του Οργανισμού.

Να διευκρινίσουμε πως η κορυφή της λίστας του περιοδικού, που απευθύνεται κυρίως στην αφρόκρεμα του χώρου των τηλεπικοινωνιών, βρίσκεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής AT&T, Ράνταλ Στίβενσον, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνη για θέματα τηλεπικοινωνιών, Νίλι Κρους και ο πάμπλουτος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της America Movil, Κάρλος Σλιμ Χελού.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης κορυφαία ονόματα από το χώρο των τηλεπικοινωνιών, όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Ρενέ Όμπερμαν της Deutsche Telekom, ο Λόουελ Μακάνταμ της Verizon και ο Λάρι Πέιτζ της Google.

Η σχετική λίστα ξεκίνησε την πορεία της το 2008 και από τότε έχει γίνει θεσμός.

Στην περίπτωση του κ. Τσαμάζ η κριτική επιτροπή αναγνώρισε «την επιτυχή υλοποίηση ενός πολυεπίπεδου σχεδίου αναδιάρθρωσης» του Οργανισμού, τη «μεταμόρφωση του πρώην κρατικού μονοπωλίου των τηλεπικοινωνιών σε μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και βιώσιμη επιχείρηση με ηγετικό ρόλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη», επισημαίνοντας τα «πρωτοφανή» εμπόδια που έχει εγείρει στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Μάλιστα διευκρινίζεται πως ο ΟΤΕ άντλησε από τις αγορές 700 εκατομμύρια ευρώ με την έκδοση ομολόγου τον περασμένο Ιανουάριο, επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός έχει περικόψει το χρέος του κατά 50% από το 2010.

The post Ποιος Έλληνας είναι ανάμεσα στους 100 ισχυρότερους των τηλεπικοινωνιών; (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα