Πώς εξαφανίστηκε πρόστιμο 4 εκατ. ευρώ από εταιρεία-καρτέλ;

Του Γιάννη Ντάσκα

Όσο ανύπαρκτη σε ουσιαστικό αποτέλεσμα και αν είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού τόσο παρεμβατικός είναι ο πρόεδρός της πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Δημ. Κυριτσάκης.

«Δεν γράψατε ότι στην εκδήλωση στη Γερουσία της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων κ. Σούρλας είπε καλά λόγια για μένα» μας είπε στο τηλέφωνο διαμαρτυρόμενος για προχθεσινό σχόλιο.

Έτσι μας έδωσε την ευκαιρία να διευκρινίσουμε ότι η προσωπική του εντιμότητα δεν αμφισβητείται από

μας αλλά η Επιτροπή στην οποία προΐσταται όχι μόνο δεν προστατεύει την ελληνική κοινωνία από τα καρτέλ και τον αθέμιτο και ανήθικο ανταγωνισμό αλλά αντίθετα τα λιώνει και οι τιμές είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη παρά τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων.

Ο κ. Κυριτσάκης δεσμεύθηκε ότι θα ερευνήσει πόσες οφ σορ εταιρείες και πόσα «περάσματα» έχουν αυτές μεταξύ Κύπρου και Λουξεμβούργο κρύβονται ή κρύβονταν στο πρόσφατο επίμαχο παρελθόν πίσω απο την εταιρεία “ΑΠΟΛΛΩΝ”. Σ’ αυτήν εμφανιζόταν μια εφοπλιστική οικογένεια με το όνομα Κέρτσικωφ. Πού την πούλησαν;Πόσο;Τι απέγινε το πρόστιμο των 4 εκατομμυρίων ευρώ; Ποιος πολιτικός Άκη Τσοχατζόπουλε θα εμφανιστεί στο βάθος αυτής της δραστηριότητας που είναι καρτέλ ξενόγλωσσου βιβλίου και ποιος πολιτικός θα εμφανισθεί στην αγορά της εταιρείας;

Προκαλούμε και παρακαλούμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού να μας φέρει ένα θύμα καρτέλ δικαιωμένο; Έστω ένα. Ονομαστικά και αμετάκλητα. Γιατί αν δεν υπάρχει ούτε ένα τότε είτε καρτέλ δεν υπάρχουν,είτε μας δουλεύουν.

Επίσης καλούμε τον κ. Κυριτσάκη να μας στείλει γραπτώς όταν μπορέσει σε ποιες δίκες εναντίον καρτέλ έστειλε η Επιτροπή τους δικηγόρους ΕΝΑΝΤΙΟΝ των καρτέλ η όσων κατηγορούνται ότι με τη δράση τους τα ευνόησαν…

Keywords
Τυχαία Θέματα