Πόσα παίρνουν τα “golden boys” της Τρόικα

Εξωπραγματικές μισθούς που ξεπερνούν ακόμα και τις 200.000 ευρώ τον χρόνο αμείβονται τα νέα όργανα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την ώρας που το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στις βασικότερες ανάγκες του.

Σύμφωνα με έρευνα του zougla.gr, το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2013 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα «golden boys» που

διορίστηκαν στο Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι ο Paul Koster (πρόεδρος), ο Ανδρέας Μπερούτσος, ο Pierre Mariani, ο Γιώργος Μέργος και ο Ευθύμιος Γκατζώνας, ενώ ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής διορίστηκαν η Αναστασία Σακελλαρίου (διευθύνουσα σύμβουλος), ο Μάριος Κολλιόπουλος και ο Αναστάσιος Γάγαλης.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η θητεία των μελών του ΤΧΣ ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2013 και πρόκειται να λήξει στις 30 Ιουνίου 2017.Όσον δε για τα χρηματικά ποσά που πρόκειται να λαμβάνουν τα νεοδιόριστα μέλη του οργάνου, αυτά προκαλούν ίλιγγο, καθώς κυμαίνονται από 30.000 έως 215.000 ευρώ τον χρόνο!

Συγκεκριμένα, η «λίστα μισθοδοσίας», όπως διαμορφώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, έχει ως εξής:

Για τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου Ανδρέα Μπερούτσο, Pierre Mariani, Γεώργιο Μέργο και Ευθύμιο Γκατζώνα ορίστηκαν ετήσιες αποδοχές ύψους 30.000 ευρώ.
Σε σαφώς καλύτερη… μοίρα βρίσκεται ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Paul Koster, καθώς και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Αναστάσιος Γάγαλης, οι οποίοι θα λαμβάνουν 100.000 ευρώ ο πρώτος και 165.000 ευρώ ο δεύτερος.

Τέλος, στην κορυφή της «golden list» βρίσκονται ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εκτελεστικής επιτροπής Μάριος Κολλιόπουλος και η διευθύνουσα σύμβουλός της Αναστασία Σακελλαρίου, καθώς θα αμείβονται με 185.000 ευρώ και 215.000 ευρώ (!) αντίστοιχα.

πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα