Πότε συναντά Μέρκελ-Ολάντ ο Σαμαράς

Με στόχο να εξασφαλίσουν την έγκριση από την τρόικα για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από την ΕΕ ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας επιδιώκουν τα μέτρα των 11,6 δισ. να χαρακτηριστούν υλοποιήσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς

πρόκειται να συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25 και 26 Αυγούστου στο Βερολίνο και στο Παρίσι αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει η καθημερινή της Κυριακής, η κινητικότητα της Ελλάδας έρχεται ως απάντηση στη δραματική προειδοποίηση που απηύθυνε ο κ. Μπαρόζο, λέγοντας στον κ. Σαμαρά ότι «αυτή τη στιγμή κάποιες χώρες φλερτάρουν με σχέδιο για «βόρειο»  και «νότιο»  ευρώ. Ως εκ τούτου, επισημαίνεται στην εφημερίδα, η Ελλάδα όχι μόνον δεν μπορεί να θέσει τώρα επισήμως το αίτημα για επιμήκυνση, αλλά πρέπει να δώσει άμεσα δείγματα γραφής για επαναφορά του προγράμματος εντός τροχιάς.

Από τη μεριά του ο κ. Στουρνάρας, δήλωσε ότι «Ο δρόμος είναι μακρύς. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή προκειμένου να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος».

Τέλος, ο κ.Σαμαράς προγραμματίζει συναντήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν–Κλοντ Γιουνκέρ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα