Που θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας


Ο Φεβρουάριος φαίνεται ότι θέλει να συνεχίσει να μας πλήττει καιρικά αφού σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ημέρες. Αγριεύει ο καιρός με έντονες βροχές, καταιγίδες κατά τόπους και χιόνια.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Πιο συγκεκριμένα, για αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου αναμένουμε ισχυρές καταιγίδες σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες, Ανατολική

Στερεά, Κυκλάδες, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα είναι ισχυρότερες στις νοτιότερες περιοχές ενώ παράλληλα στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά. Ταυτόχρονα, στις Βόρειες και στις Νότιες περιοχές περιμένουμε αραιές νεφώσεις, οι οποίες αργότερα θα πυκνώνουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ τοπικά όμως αναμένεται να φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ. Βαθμιαία, και από τα δυτικά θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς 3-5 μποφόρ αλλά και στο νότιο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 1 έως 15 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 8 έως 14 βαθμούς, στη Κρήτη τις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 10 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 8 έως και 13 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Από την πλευρά της Αττικής, αναμένουμε ηλιοφάνεια εάν και προς το βράδυ θ’ αρχίσει να συννεφιάζει και οι νεφώσεις θα γίνουν ακόμα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις από 3 έως 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θ’ αγγίξει τους 5 έως και 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό αλλά από το μεσημέρι θ’ αρχίσει να συννεφιάζει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως και 13 βαθμούς κελσίου.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου

Για τη Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου αναμένουμε στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που σιγά – σιγά θα πυκνώσουν και το απόγευμα περιμένουμε τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες όμως δυτικές και βόρειες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το μεσημέρι θα αρχίσει να βρέχει τοπικά ενώ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη όμως θα φτάσουν τα 7 και ενδεχομένως τοπικά ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 0 έως 14 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 6 εως 15 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στην Κρήτη τις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 9 ως 18 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 10 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Στην Αττική τη Πέμπτη περιμένουμε νεφώσεις που σιγά – σιγά από το απόγευμα και μετά θα πυκνώσουν ενώ το βράδυ δεν αποκλείεται και να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη τη Πέμπτη αναμένουμε αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Για τη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου περιμένουμε στα δυτικά νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά ενώ καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν κυρίως το βράδυ και τη νύχτα στο Ιόνιο και στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη βόρεια και ανατολική χώρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά από τα 1.000 με 1.200 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Βαθμιαία ωστόσο τα φαινόμενα όλο και θα περιορίζονται και θα μετατοπίζονται προς τα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές – βορειδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και στο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που σιγά – σιγά θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με περίπου την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 13 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 8 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 14 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Στην Αττική το πρωί της Παρασκευής θα σημειωθούν νεφώσεις με λίγες βροχές οι οποίες θα περιοριστούν από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Τέλος, στη περιοχή της Θεσσαλονίκης προβλέπονται νεφώσεις με βροχές το πρωί οι οποίες θα συνεχιστούν το μεσημέρι αλλά προς το βράδυ θα περιοριστούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ αργότερα όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα