Προ των πυλών η τουρκική επέμβαση στην Συριά

Τεταμένο το κλίμα στις σχέσεις Τουρκίας – Συρίας, καθώς μετά τον θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών από όλμο, προερχόμενο από την Σύρια και την στρατιωτική απάντηση της Τουρκίας με βομβαρδισμούς συγκεκριμένων συριακών στόχων, η Τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε το αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία , αν τυχόν καταστεί αναγκαία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα και το Κουρδικό καταψήφισαν την πρόταση θεωρώντας την ασαφή και αντισυνταγματική. Το κυβερνών ωστόσο, κόμμα διαθέτοντας την πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση, υπερψήφισε την πρόταση

της τουρκικής κυβέρνησης για χερσαία επέμβαση στην Συρία.

Παράλληλα, η Τουρκία απέσπασε τόσο την θετική απάντηση όσο και την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της, η Συριακή κυβέρνηση του κ. Άσαντ έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια των θυμάτων, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αμφιβολία της για την προέλευση του όλμου που χτύπησε την τουρκική επικράτεια, υπονοώντας ότι ενδέχεται να προήλθε από τον στρατό της αντιπολίτευσης.

Κατά την διάρκεια της εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα, η οποία έλαβε χώρα κεκλεισμένων των θυρών, δεκάδες Τούρκοι πολίτες διαδήλωσαν έξω από το κτίριο αποδοκιμάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, κ. Ερντογάν, για επέμβαση στην Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα