Προκαλεί ο Γκρουέφσκι

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Κανάλ 5».

«Η Ελλάδα ασκεί πολιτική γενοκτονία εναντίον μας. Αυτό που κάνει η Ελλάδα

αφορά τη μοίρα των ανθρώπων, παρεμποδίζει την ένταξή μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και όλα τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε», δήλωσε ο κ. Γκρουέφσκι.

Επίσης, σχετικά με το τι περιμένει από την νέα ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ως προς το θέμα της ονομασίας ανέφερε: «Έχοντας υπόψη το παρελθόν του κ. Σαμαρά και τις απόψεις του για το θέμα αυτό, δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά».

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο κ. Σαμαράς, το 1991, ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, από κοινού με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, «δημιούργησε το πρόβλημα της ονομασίας».

Και πρόσθεσε: «Οι ευθύνες που έχει κάποιος ως πρωθυπουργός μίας χώρας είναι διαφορετικές από απόψεις και θέσεις που εξέφραζε από άλλη θέση και ως εκ τούτου, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα περιμένει μερικούς μήνες μέχρι να διαπιστώσει ποια θα είναι η οριστική θέση του κ. Σαμαρά» καθώς και «εάν υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα