Πρόοδος στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ

Την όγδοη θέση μεταξύ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ καταλαμβάνει η χώρα μας αναφορικά με την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, στις αρχές Απριλίου 2013 το ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων στη χώρα μας διαμορφώθηκε σε 56,7% έναντι 49,2% του κοινοτικού μέσου όρου.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, η διαφορά αυξήθηκε κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με τον Φεβρουάριο, μήνα κατά τον οποίο ήταν έξι ποσοστιαίες μονάδες (55 % για την Ελλάδα

έναντι 49 % της ΕΕ). Με την επιτάχυνση των απορροφήσεων η Ελλάδα κατατάσσεται στην όγδοη θέση μεταξύ των «27» ενώ τον Φεβρουάριο βρισκόταν στην 13η θέση.

«Η πρόοδος στην αξιοποίηση των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες, με την απλούστευση των διαδικασιών απορρόφησης των κονδυλίων, την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, την εφαρμογή των προγραμμάτων υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.ά.», συμπληρώνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε κοινή τους δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Κυριάκος Βιρβιδάκης επισημαίνουν ότι «παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τραπεζικό σύστημα (εγγυητικές, ρυθμοί χορήγησης δανείων κλπ), η πρόοδος στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων είναι εμφανής».

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση, γιατί ο φετινός στόχος είναι ακόμη πιο δύσκολος αλλά κυρίως επειδή οι ανάγκες της οικονομίας είναι μεγαλύτερες», συμπληρώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα