Ψάχνουν για χαμένο θησαυρό των Τούρκων

Κυνήγι θησαυρού διαδραματίζεται στις Σέρρες, του χωριού των Άνω Ποροίων, που κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες αδειοδότησης, σκάβουν ασταμάτητα από χθες το πρωί, με την ελπίδα να ξεθάψουν λίρες και χρυσαφικά που κρύβει η ορεινή περιοχή από τα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Με σκοπό να ξεθάψουν τον κρυμμένο θησαυρό, και με την παρουσία της αστυνομίας, της εφορίας αρχαιοτήτων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, σκαφτικά μηχανήματα και φαγάνες «σκίζουν» βαθειά τη γη, σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του χωριού

 Άνω Ποροία, Σερρών, και να φέρουν στην επιφάνεια αμύθητα πλούτη των Τούρκων.

Σύμφωνα με φήμες που διαδίδονται από στόμα σε στόμα, στα ορεινά, παραμεθόρια, Άνω Ποροία, είναι κρυμμένοι οι θησαυροί των Τούρκων που έμειναν περισσότερο από εξακόσια χρόνια στην περιοχή.

Χάρτες και σύμβολα, πέτρινοι βράχοι και αιωνόβια πλατάνια, οδηγούν τους επίδοξους, νόμιμους και μη χρυσοθήρες, σε οργανωμένες ή πρόχειρες ανασκαφές με την ελπίδα να ξεθάψουν χρυσά απομεινάρια που άφησαν οι κατακτητές όταν διώχθηκαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μέχρι τώρα ο υποτιθέμενος θησαυρός από το οικόπεδο που βρίσκεται στην καρδιά του μικρού χωριού δεν έχει βρεθεί, αλλά και αν βρεθεί θα το ομολογήσει κανείς;

πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα