Πύρινα βέλη Αμβρόσιου κατά πρώην τσάρου

Με ένα κείμενο «φωτιά»  ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος ρίχνει βαριές ευθύνες για την ατελείωτη διαδρομή της «λίστας Λαγκάρτ», καταδικάζει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την… ακριβή του Mercentes,την φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα και τέλος προτρέπει τους πιστούς να διαβάσουν Ευαγγέλιο, εάν –όπως τον δικαιολογεί ο ίδιος- «θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος».

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Μητροπολίτης λέει τα εξής:
«Εγκαινιάζοντας την επικοινωνία μας αυτής της νέας περιόδου, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε την εικόνα και την συμπεριφορά των παραγόντων του πολιτικού βίου μιας άλλης εποχής,

τότε που το ήθος ήταν το πρώτο και μέγιστο προσόν για την εκτίμηση ενός προσώπου. Πρόκειται για την Διακήρυξη ενός πολιτευόμενου του έτους 1844.
Την αφιερώνουμε σε όλους τους πολιτικούς παράγοντες της εποχής μας, ιδιαίτερα όμως στους πολιτικούς του τύπου «Μαζί τα φάγαμε» με την ευχή να διδαχθούν.
Η ψυχή κάθε έντιμου ‘Ελληνα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι πολύ αγανακτισμένη από τα καμώματα των πολιτικών των τελευταίων τούτων ημερών! Αναφερόμεθα στην περίφημη «λίστα Λαγκάρντ»τ με τις παράνομες καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, την οποίαν αρχικά παρέλαβε ο τότε υπουργός των Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ακολούθως την παρέδωσε σε παράγοντες του ΣΔΟΕ, καθώς έγραψαν οι εφημερίδες, εκείνοι με την σειρά τους την «κατάπιαν» και, τέλος, κατά την μεταφορά της από τον Άννα στον Καΐάφα η λίστα Λαγκάρντ ή Φαλτσιάνι εξαφανίσθηκε!!!
Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην υπόθεση αυτή έχουν και οι Δικαστικές Αρχές., δηλαδή ο Άρειος Πάγος, παράγοντες του οποίου απεφάνθησαν, ότι η λίστα πρέπει να εξεφανισθή, επειδή είναι προϊόν υποκλοπής! Έτσι λοιπόν το θέατρο του παραλόγου πρόβαλε ενώπιόν μας τούτες τις ημέρες σε όλη του την μεγαλοπρέπεια! Κάποιοι αδιάντροποι πολιτικοί Παράγοντες χθές, ὄχι πρίν από χρόνια, παρέλαβαν μια σημαντική λίστα με ονόματα και στοιχεία για παράνομη διακίνηση χρημάτων καί την εξαφάνισαν! Εἰναι τά ίδια αυτά πρόσωπα, που μας ωμίλησαν για τον Τιτανικό και με τις ομιλίες τους σε Ευρωπαϊκά Forum κατεξευτέλισαν τον Ελληνικό Λαό, παρουσιάζοντας τους Ἐλληνες ως τεμπέλιδες, κλέφτες κλπ.!!!!
Στο παιχνίδι μπήκε και ο νέος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο είχαμε μια καλύτερη εκτίμηση. Ἀφού επί δέκα ημέρες γινόταν χαλασμός στα ΜΜΕ για το πού βρίσκεται αυτή η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, ξαφνικά στο προσκήνιο εμφανίσθηκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και …….παρέδωσε στον αρμόδιο Υπουργό την περιζήτητη αυτή λίστα! Την είχε στα χέρια του από τήν εποχή, που ο κ. Βενιζέλος ήταν Υπουργός Οικονομικῶν! Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Γιατί ἀργησε τόσο πολύ να παραδώσει αυτή τη λίστα; Που άραγε απέβλεπε αυτή η καθυστέρηση; Η αιτία, λοιπόν, που οδηγηθήκαμε στην κατάσταση της έσχατης φτώχειας είναι η συμπεριφορά των Πολιτικών Ηγετών μας, όλων των Κομμάτων καί όλων των αποχρώσεων, είναι αυτό το απαράδεκτο ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ! Λέγεται, ότι και αυτό τό ΚΚΕ έχει πάρει τις μίζες του από την SIEMENS! Το ακούσαμε, δεν μπορούμε να το αποδείξουμε!
Το κακό γίνεται με. «Βάλαν
Keywords
Τυχαία Θέματα