Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ. Φεύγει και ο Χρυσοχοΐδης

Εκτός ελέγχουν είναι η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ γεγονός που σηματοδοτεί ραγδαίες και σε κάθε περίπτωση απρόβλεπτες εσωκομματικές εξελίξεις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν στο νέο φραστικό επεισόδιο διαδραμάτισαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, με αφορμή τη στάση του ΠΑΣΟΚ στα μέτρα που αποφασίστηκε να λάβει η κυβέρνηση.

Στην αίθουσα
227 της Βουλής όπου ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να τους ενημερώσει για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους.Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξει τα μέτρα ειλικρινά και όχι με αμφισημίες, χρεώνοντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στον κ. Βενιζέλο παιχνίδια εντυπώσεων.Ο διάλογος που ακολούθησε είναι χαρακτηριστικός:Ε. Βενιζέλος: «Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και με την Παιδεία. Στόχος σου είναι να αμφισβητήσεις εμένα και να υπονομεύσεις την παράταξη»Μ. Χρυσοχοΐδης:  «Αυτό να μην το ξαναπείς. Να το πάρεις πίσω και να μη μου μιλάς με αυτό τον τρόπο».Ε. Βενιζέλος: «Δεν παίρνω τίποτα πίσω. Αν θες, φύγε».-Μ. Χρυσοχοΐδης: «Δεν έχω να πάω πουθενά. Φύγε εσύ…». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έφυγε από την αίθουσα και λέγεται ότι τον ακολούθησαν άλλοι πέντε βουλευτές.Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ μετά και την καταψήφιση των αλλαγών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Παπανδρέου.Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου μιλούν για ανοικτή αμφισβήτηση αν και αργά τη νύχτα όλοι  επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως λήξαν το θέμα.Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κ. Χρυσοχοΐδης δύσκολα μπορεί να μείνει στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου καθώς δεν ταυτίζεται με τις θέσεις του κ. Βενιζέλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα