Σαμαράς:«Η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα δε θα χρειάζεται Μνημόνια»

«Να παραγάγουμε πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να ανακουφίσουμε τον κόσμο και να αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Και προσέθεσε: «Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και να αποδίδουν. Ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί. Για πρώτη φορά η

άνοδος της ανεργίας αναχαιτίστηκε και ξεμπλόκαραν οι επενδύσεις. Έχουμε δρόμο, αλλά η πτώση σταμάτησε και σύντομα θα αρχίσει η άνοδος. Έχω μόνο ένα φόβο: Να μην χαλαρώσουμε, να πιάσουμε τους στόχους. Μπορούμε να κατακτήσουμε πάλι τις αγορές. Το Μνημόνιο σε 2-3 χρόνια δε θα υπάρχει πια και κανείς δε θα το θυμάται. Η Ελλάδα που χτίζουμε σήμερα δε θα χρειάζεται Μνημόνια».

Για τις συντεχνίες του παρελθόντος ο κ. Σαμαράς τόνισε:«Κανείς δεν μπαίνει πάνω από το δημόσιο συμφέρον. Κάποιοι θέλουν να κυριαρχούν τα προνόμια των συντεχνιών. Συντεχνίες που μπλόκαραν την κίνηση στις πόλεις και έκλειναν τα λιμάνια. Αυτές είναι εικόνες από την Ελλάδα του παρελθόντος, όχι από την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Τέτοιο χάλι δεν αξίζει σε κανένα. Βάζουμε τέλος σε όλα αυτά και το πρωτόγνωρο είναι ότι η κοινωνία συναινεί». Ενώ για την απόφαση της ΟΛΜΕ να κάνει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις επεσήμανε ότι «απεργίες μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι απαράδεκτες. Η κοινωνία τις θεωρεί αποκρουστικές.»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρα μας από το ευρώ ο πρωθυπουργός είπε ότι «κάποιοι πόνταραν στο Grexit, τώρα όλοι έχουν ως παράδειγμα το ελληνικό success story».

Όσον αφορά το θέμα των δόσεων τόνισε ότι «στοχεύουμε στην εκταμίευση και της δόσης του Ιουνίου».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για το ευρύτερο οικονομικό όραμα της τρικομματικής κυβέρνησης λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ως στόχο την ευρύτερη ένταξη της χώρας στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι. Μία ένταξη και πέραν της Ε.Ε. αλλά προχωράμε βήμα-βήμα. Όμως εάν χρειαστεί θα κάνουμε και άλματα. Κάποιοι είναι μικρόψυχοι απέναντι στις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις επιτυχίες αυτής της κυβέρνησης. Ακόμα και στις πιο μικρές».

Keywords
Τυχαία Θέματα