Σε εξέλιξη η πορεία των φοιτητών ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»

Κλειστοί οι δρόμοι του κέντρου αυτή την ώρα.
Κλειστές η Πανεπιστημίου και η Σταδίου εξαιτίας της διαμαρτυρίας για το «Σχέδιο Αθηνά». Οι φοιτητές αυτή την ώρα κατευθύνονται στη Βουλή. Μαζική η συμμετοχή-διαμαρτυρίας των φοιτητών που τίθενται απέναντι στα νέα δεδομένα. Ραντεβού έδωσαν σπουδαστές

από όλη την Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν για την τροπολογία.

Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει οι παρακάτω Σπουδαστικοί Σύλλογοι: ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καβάλας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Λευκάδας, οι σύλλογοι οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας και Εστίας ΤΕΙ Ηρακλείου.

Επίσης, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής και Νοσηλευτικής Αθήνας, Μαθηματικού και Φυσικού Πάτρας, Πληροφορικής, Χαροκόπειου και ο σύλλογος οικότροφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας στηρίζουν την κινητοποίηση και καλούν τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή.

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), απαιτώντας να μην πληρώνουν οι σπουδαστές ούτε ένα ευρώ για δίδακτρα, αναλώσιμα, να καταργηθούν τα δίδακτρα, οι ώρες της πρακτικής άσκησης να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Με την τροπολογία που τελικά υπερψηφίστηκε, οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου. Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος.

Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης εισαγωγικών κατευθύνσεων αλλά και κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τα ΠΔ τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (σ.σ. τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου “Αθηνά”).

Keywords
Τυχαία Θέματα