Τα συλλυπητήρια των πολιτικών για τον ξαφνικό θάνατο του Θανάση Νάκου

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν οι πολιτικοί για τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Θανάση Νάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Θανάσης Νάκος

ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια. Πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του. Προσθέτω και εγώ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Αθανάσιου Νάκου εξέφρασε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Θανάσης Μπούρας.

«Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του πρόωρου θανάτου ενός εκλεκτού συναδέλφου και πολύ καλού φίλου”, είπε ο κ. Μπούρας. “Εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ εκφράζω την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια του Θανάση Νάκου, πολιτικού με ιστορία και προσφορά στο δημόσιο βίο της χώρας αλλά και στο κόμμα μας, τη ΝΔ», τόνισε.

«Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του αλλά και στους αγαπημένους του συμπατριώτες στη Μαγνησία που επί σειρά ετών τον τίμησαν με την ψήφο τους και τους υπηρέτησε ως εκπρόσωπος τους με ζήλο και αυταπάρνηση από όλα τα αξιώματα που διαχειρίστηκε», ανέφερε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Παράλληλα, την θλίψη του για την απώλεια του Αντιπροέδρου της Βουλής, μέσω twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Θ.Νάκου, Προέδρου της Επιτροπής μας για το “πόθεν έσχες”. Συλλυπητήρια στους οικείους του και την ΝΔ», έγραψε στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του αντιπροέδρου της βουλής Αθανάσιου Νάκου, εξέφρασε ο πρόεδρος της βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «ευπατρίδη πολιτικό που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά μέχρι το τέλος». «Η είδηση της απώλειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην βουλή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους μας», είπε.

Ο Χ.Ζώης για τον χαμό του Θ.Νάκου Ο πρόεδρος της «Νέα ΜΕΡΑ», Χρήστος Ζώης, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Θανάση Νάκου. «Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Θανάση Νάκου. Με τον Θανάση Νάκο συνεργαστήκαμε και συνυπάρξαμε για 12 χρόνια στο Κοινοβούλιο. Εκτίμησα την μεθοδικότητα και την οργανωτικότητα ως κυρίαρχα στοιχεία της προσωπικότητάς του καθώς και το πρακτικό πνεύμα με το οποίο αντιμετώπιζε τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου προς την οικογένεια του», ήταν η δήλωση του Χρήστου Ζώη.

Τη βαθιά λύπη του για το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ο Θανάσης Νάκος, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ήταν μία διακριτή, σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του μας θλίβει βαθιά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον χαμό του β’ αντιπροέδρου της Βουλής, Θανάση Νάκου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Πριν λίγη ώρα έφυγε από τη ζωή ένας από τους μαχητικότερους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Νάκος. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του Θανάση Νάκου εξέφρασε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στη βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο πρώην πρόεδρος της βουλής τόνισε ότι ο Θανάσης Νάκος έφυγε πολύ νωρίς και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του, αλλά και στη ΝΔ που χάνει ένα σοβαρό και υπεύθυνο στέλεχός της. «Το κοινοβούλιο μας χάνει μία τόσο σοβαρή και δημιουργική παρουσία. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα τον θυμόμαστε με τις αγαθότερες και συναισθηματικά φορτισμένες σκέψεις», επεσήμανε μεταξυ άλλων ο κ. Κακλάμάνης.

«Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Έμπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση όλων των κομμάτων. Στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του κ. Νάκου εξέδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε το Θανάση Νάκο θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Χάνουμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής. Έναν μετριοπαθή πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του Τόπου.

Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου.”

Keywords
Τυχαία Θέματα