Σεμινάρια για συσσίτια στην Ελλάδα του 2013

Στα μαύρα χρόνια του μνημονίου, μία απόφαση από τον ΕΦΕΤ ήρθε για να σφραγίσει την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Πολλές φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την εικόνα της πλήρους εξαθλίωσης. Η Ελλάδα της κρίσης σπρώχνει όλο και πιο πολλούς στα συσσίτια.

Αυτός ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που στρέφονται εκεί, οδήγησε τον ΕΦΕΤ

να πάρει την θλιβερή απόφαση να αρχίσει σεμινάρια για όσους θέλουν να βοηθήσουν στην διανομή συσσιτίων σε όσους συνανθρώπους μας δεν μπορούν αν εξασφαλίσουν ούτε αυτό που για άλλους είναι φυσικό επόμενο… ένα πιάτο φαγητό.

Ο αριθμός αυτών των ανθρώπων, αν και εδώ δεν μπορούμε να μιλάμε για ψυχρά νούμερα αλλά για ανθρώπινες ζωές, αυξάνεται καθημερινά, αυτό «γεννά» ανάγκη να βρεθούν εθελοντές για να δώσουν χείρα βοηθείας.

Τα σεμινάρια, λοιπόν που οργανώνει ο ΕΦΕΤ, είναι δωρεάν και όταν τελειώσουν θα δοθεί επίσημη πιστοποίηση στους επιτυχόντες / εκπαιδευομένους χειριστές τροφίμων, ύστερα από τη διεξαγωγή κατάλληλων εξετάσεων.

Τα προγράμματα κατάρτισης του ΕΦΕΤ στοχεύουν να καλύψουν δύο βασικούς άξονες εκπαίδευσης: πρώτον τη διασφάλιση της υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας των παρεχόμενων τροφίμων ή γευμάτων και δεύτερον τη συνδρομή του ΕΦΕΤ στο σχεδιασμό διατροφικών οδηγιών (όπως ενδεικτικά μενού) που να καλύπτουν τις ελάχιστες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά αυτών των ανθρώπων.

Το πρώτο σεμινάριο έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Δήμο Κηφισιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα