«Σφαγή» των ράσων πάνω από τον Πανάγιο Τάφο

Τα πετροδολάρια του Κατάρ ενδύονται –και– με ορθόδοξα άμφια και γίνονται κατά περίσταση το «Αγιο Δισκοπότηρο» για το οποίο δύο κορυφαίοι πυλώνες της Ορθοδοξίας, το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και το Πατριαρχείο της Αντιοχείας, βγάζουν φραγγέλιο το ένα εναντίον του άλλου.
Οι αποκλειστικές πληροφορίες του «Π» κάνουν λόγο για μια μάχη εξουσίας, στην οποία μετέχουν όχι μόνο τα εν λόγω Πατριαρχεία, αλλά ακόμη και μυστικές υπηρεσίες χωρών που έχουν λόγο να «κόπτονται» για τον «χρυσοφόρο» ορίζοντα του Εμιράτου.
Ετσι,

η τοποθέτηση Αρχιεπισκόπου Κατάρ από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, λίγο πριν από τη σύγκληση της προπαρασκευαστικής Συνόδου της Ελβετίας, δείχνει να εξελίσσεται σε «πανορθόδοξο» πεδίο σύγκρουσης, αφού οι «μεγάλοι στρατηγικοί παίκτες» της ευρύτερης περιοχής παρατάσσονται σε ευδιάκριτα στρατόπεδα, έτοιμοι για έναν πόλεμο μέχρις εσχάτων.
Μια πληροφορία που φέρνει σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το «Π» είναι πως ο Πατριάρχης Θεόφιλος, πριν προχωρήσει σε αυτήν την, για πολλούς αυθαίρετη, τοποθέτηση, είχε συνεννοηθεί με τον έναν από τους ισχυρούς παίκτες, τις ΗΠΑ, με τις οποίες, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, από την εποχή που διαδέχθηκε τον αναπεμφθέντα πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο, είναι κάτι περισσότερο από καλός συνομιλητής. Με τη διαφορά ότι αυτή του η κίνηση ξεσήκωσε το ορθόδοξο σύμπαν, από τη Μόσχα έως και την Αθήνα. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, όμως, έχει εντελώς διαφορετική άποψη…

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο «Παρασκήνιο» του Σαββάτου που κυκλοφορεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα