Σόιμπλε: Δεν υπάρχει συμφωνία για εκταμίευση της δόσης

Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε πως στο Eurogroup δεν ελήφθη καμία απόφαση.

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο Σόιμπλε

σημείωσε πως εγκρίθηκε η έκθεση της τρόικας η οποία προβλέπει ότι το χρέος της το 2020 θα διαμορφωθεί στο 104% του ΑΕΠ, ποσοστό το οποίο κρίνεται βιώσιμο. Σχετικά με το ζήτημα του τραπεζικού κλάδου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως μία τράπεζα που χρειάζεται κεφάλαια πρέπει πρώτα να ενισχυθεί από τη χώρα προέλευσης της πριν απευθυνθεί στον ESM, ενώ συμπλήρωσε πως οι τρέχουσες μεταρρυθμίσεις που συζητούνται προβλέπουν τη δημιουργία κοινού συστήματος ασφάλισης καταθέσεων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, η τρόικα ολοκλήρωσε την εξέταση των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Ελλάδα και άνοιξε το δρόμο για να εκταμιευθούν τα 10 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης. Διαβάστε το θέμα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα