Σοκάρουν οι φωτογραφίες από την σταύρωση των καθολικών

Ακολουθώντας τα βήματα του Ιησού, δεκάδες Καθολικοί ανά τον κόσμο πρωταγωνίστησαν στην αναπαραγωγή του μαρτυρικού θανάτου του Ιησού, άλλοι ανεβαίνοντας το δικό τους Γολγοθά, άλλοι υπομένοντας μαστιγώματα, άλλοι κουβαλώντας τον σταυρό στους ώμους τους.

Από τις Φιλιππίνες, την Ισπανία, την Αυστραλία, μέχρι την Ινδία, δεκάδες «σταυρώθηκαν», θέλοντας με αυτόn τον τρόπο να αποδείξουν την πίστη τους στον Ιησού.

Μάλιστα, πολλοί Φιλιππινέζοι πιστοί υπέμειναν τον πόνο των καρφιών στα χέρια και πόδια τους, ως ένδειξη

της βαθιάς πίστης τους.

Η πρακτική αυτή, διαρκεί εδώ και περίπου 60 χρόνια, καθώς έτσι οι άνθρωποι ζητούν συγχώρεση για τις αμαρτίες τους, θεραπεία για τις ασθένειές τους, ή, απλώς, ζητούν να εκπληρωθούν οι επιθυμίες τους.

Σύμφωνα με Φιλιππινέζο επίσκοπο, ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει την επίπονη αυτή διαδικασία, καθώς είναι ευρύτερα διαδεδομένη στη χώρα του, στην οποία το 80% των 96.000.000 του λαού είναι Καθολικοί.

«Δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε» δήλωσε στο Reuters ο επίσκοπος Πάμπλο Βιργίλιο Ντάβιντ. Συμπλήρωσε, πάντως, ότι δεν είναι σωστό «να κλείνουμε τις πόρτες σε αυτούς που έλκονται από αυτές τις πρακτικές».

Ένας πιστός που συνεχίζει να σταυρώνεται τα τελευταία 27 χρόνια, δήλωσε πως «πριν δύο χρόνια αποφάσισα να σταματήσω, όμως η γυναίκα μου αρρώστησε και αυτό σημαίνει ότι ο Θεός θέλει να συνεχίσω να θυσιάζομαι».

Την ίδια ώρα, στην Ιερουσαλήμ, πομπή πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Παλιά Πόλη, με πιστούς να κουβαλούν στους ώμους τους σταυρούς και ψάλλοντας ύμνους στην Via Dolorosa, όπως λέγεται το μονοπάτι που ο Ιησούς βάδισε και δικάστηκε, καταδικάστηκε, ξυλοκοπήθηκε και στη συνέχεια οδήγησε στο θάνατό του στον Σταυρό.

Ο Λέοναρντ Μέρι, ιερέας από την Αλαμπάμα, ντυμένος ως Ιησούς με ένα στεφάνι από αγκάθια και ψεύτικο αίμα να κυλά στο στήθος του, πλαισιώνεται από άνδρες που υποδύονται τους Ρωμαίους στρατιώτες, ενώ κουβαλά έναν σταυρό στον ώμο του.

«Η τελειότερη αγάπη που έχει δει ποτέ ο κόσμος είναι όταν ο Ιησούς πέθανε για εμάς. Μας έδειξε την τελειότητα της αγάπης» δήλωσε ο ιερέας.

1 Ινδία: πιστοί ψάλλουν ύμνους, ενώ ένας άνδρας αναπαριστά την Σταύρωση

2 Ισπανία: δεκάδες πιστοί λαμβάνουν μέρος στην αναπαράσταση της Σταύρωσης στην Τενερίφη

3 Ιερουσαλήμ: πιστός κουβαλάει τον σταυρό στην «Via Dolorosa»

4 Γερμανία: ένας ηθοποιός υποδύεται τον Χριστό και μεταφέρεται στον σταυρό από πιστούς που υποδύονται τους Ρωμαίους στρατιώτες

Keywords
Τυχαία Θέματα