Σούπα βελουτέ με αρακά και μπέικον

Υλικά:

600 γρ. αρακάς κατεψυγμένος Μπάρμπα- Στάθης

3 λίτρα νερό

1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα δύο

1 μεγάλο πράσο (το λευκό μέρος), σε μεσαίου πάχους ροδέλες Μπάρμπα- Στάθης

1 μεγάλο καρότο σε μεσαίου πάχους ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη

3 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

1 πρέζα ζάχαρη

80 ml κρέμα γάλακτος

50 ml ελαιόλαδο

μπέικον καπνιστό

αλάτι,

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, την πιπερίτσα (αν βάλουμε) και το σκόρδο.

Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και τα βράζουμε σε μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάζουμε όλα τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και στο ζωμό που βράζει ρίχνουμε τον αρακά, το μισό βασιλικό , λίγη ζάχαρη και αλατοπίπερο.

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.

Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, αλέθουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (αρακά+ζωμό) στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις αν δεν είναι μεγάλες οι συσκευές), και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Επαναφέρουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα και, (αν είναι πολύ αραιή, τη ξαναβράζουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά) ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με βραστό νερό και τη βάζουμε να πάρει 1-2 βράσεις, στο σημείο αυτό διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Σοτάρουμε σε ψιλοκομμένα κομματάκια όσες φέτες μπέικον θέλουμε, γαρνίρουμε και με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρουμε.

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με 200 γρ. τυριού φέτα και τη σκελίδα σκόρδου με κρουτόνς σκόρδου.

Καλή επιτυχία!Tweet

Keywords
Αναζητήσεις
αρακας βελουτε μπεικον
Τυχαία Θέματα