Σπάει ο αποκλεισμός της Γάζας

«Eν πλω» για τη Γάζα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ιστιοφόρο του «Στόλου της Ελευθερίας» “Estelle”, μεταφέροντας πολίτες από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Φινλανδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Σουηδία, καθώς και 5 ενεργά μέλη Εθνικών Κοινοβουλίων, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Από το ελληνικό Κοινοβούλιο, συμμετέχουν στην αποστολή δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος,

βουλευτής Ν. Καστοριάς, κι ο Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Ν. Αργολίδας. Από το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας συμμετέχει ο Aksel Hagen, από το ισπανικό Κοινοβούλιο, ο Ricardo Sixto Iglesias, από το σουηδικό ο Sven Britton, καθώς και ο Jim Manly, τέως μέλος Καναδικού Κοινοβουλίου.

Όπως σημειώνει η Πρωτοβουλία, όλοι οι επιβαίνοντες στο Estelle είναι φιλειρηνικοί πολίτες, δεσμευμένοι στην μη-βία.

Σκοπός της αποστολής του Estelle, είναι να μεταφέρει ανθρωπιστικό φορτίο στον, αποκλεισμένο από το Ισραήλ, Παλαιστινιακό λαό της Γάζας, απαραίτητο για την επιβίωσή του, καθώς και αντικείμενα που δίνουν πραγματικό νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Πιο συγκεκριμένα, το Estelle μεταφέρει, 2 ελαιόδενδρα, 41 τόνους τσιμέντο, αναπηρικά καροτσάκια, ιατρικό εξοπλισμό, παιδικά βιβλία, παιχνίδι, 300 μπάλες ποδοσφαίρο, μουσικά όργανα, θεατρικό εξοπλισμό, καθώς και μια άγκυρα και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (VHF Radio) που είναι απαραίτητα για την κατασκευή της «Κιβωτού της Γάζας» (πληροφορίες στο www.gazaark.org).

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι συμμετέχοντες, το πιο σημαντικό φορτίο πάνω στο Estelle είναι η αλληλεγγύη του κόσμου που το επισκέφθηκε και της κοινωνίας των πολιτών που υποστηρίζει το εγχείρημα και απαιτεί να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.

Το Estelle αναμένεται να φτάσει στην Γάζα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που η επικοινωνία των ελληνικών και των ισραηλινών αρχών είναι συνεχής, καθώς οι ισραηλινοί ξεκαθαρίζουν, ότι ανεξάρτητα με τους επιβαίνοντες, αποτελεί «πολεμική πράξη» το ενδεχόμενο το πλοίο να ακολουθήσει πορεία αντίστοιχη του Μαβί Μαρμαρά, το Μάιο του 2010.

Διαβάστε επίσης στο “Π” : Θρίλερ με 2 Έλληνες Βουλευτές στο πλοίο Estelle Για τη Γάζα

Keywords
Τυχαία Θέματα