Στάινμπρουκ: Καμένη γη αφήνει η τρόικα

Σκληρή κριτική κατά των απαιτήσεων των εκπροσώπων των δανειστών στη χώρα μας, άσκησε ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Η τρόικα αφήνει πίσω της καμένη γη. Οι περικοπές της γονατίζουν τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει τους Έλληνες στο Αιγαίο», συμπληρώνοντας πως δεν κάνει τίποτα για την Ανάπτυξη.

Σε δηλώσεις του από το Βερολίνο, σε εκδήλωση του ιδρύματος Friedrich

Ebert Stiftung, το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Στάινμπρουκ τόνισε πως «εκείνο που θα μπορούσε να γίνει άμεσα είναι ένας έξυπνος εκσυγχρονισμός του τουρισμού, η αξιοποίηση των μαρίνων, καθώς και η επέκταση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Και μόνο με αυτά, η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να αναρρώσει βαθμιαία στα 7-8 χρόνια που θα βρίσκεται υπό την προστατευτική ομπρέλα των πακέτων βοήθειας».

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση, κατά την εκδήλωση, του αντιπροέδρου της ιρλανδικής κυβέρνησης, Ίμον Τζιλμόρ, και συνομιλητή του κ. Στάινμπρουκ, ο οποίος έγνεφε καταφατικά, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του δεύτερου και ο οποίος είπε : «Παρόμοια εμπειρία έχουμε κι εμείς στην Ιρλανδία. Η τρόικα χώνει τη μύτη της σε όλες τις υποθέσεις μας χωρίς ουσιαστικά να έχει γνώση του αντικειμένου. Το αποτέλεσμα είναι ανάλογα αρνητικό. Γι αυτό και κάνουμε ότι μπορούμε για να απαλλαγούμε από αυτήν. Η αποχώρησή της, που προβλέπεται του χρόνου, θα είναι αφορμή για μεγάλες γιορτές».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα