Στις 18.30 ο Σαμαράς ορκίζεται πρωθυπουργός

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Στις 16.00 ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μεταβεί στο προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να τον ενημερώσει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες σχηματισμού κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Όλα πλέον δείχνουν ότι ο κ. Σαμαράς θα ορκιστεί πρωθυπουργός στις 18.30

Το κλίμα στις συναντήσεις που είχε σήμερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

και τον Φώτη Κουβέλη ήταν εξαιρετικό κάτι που έγινε σαφές από τις δηλώσεις των δύο αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι εντός των επόμενων ωρών θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα.

«Έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης που διαθέτει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής. Τα τρία κόμματα αναλαμβάνουν αναλογικά την ευθύνη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωσε επίσης την κοινή συνάντηση που θα έχει το βράδυ με τους κ. Σαμαρά, Κουβέλη και τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Ζανιά ώστε να συμφωνηθούν οι θέσεις της χώρας στο αυριανό Eurogroup.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση ενώ άσκησε σφοδρή κριτική εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως αρνείται να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης/.

«Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», τόνισε και ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος σημείωσε ότι οι εξελίξεις επιταχύνονται και εντός των επόμενων ωρών ή της επόμενης ημέρας θα υπάρξει απόφαση για την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα