Στο επίκεντρο των συνομιλιών δανειακή σύμβαση, ΑΟΖ και Κυπριακό

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας, σήμερα, πρόκειται να είναι η οικονομική κρίση, οι συζητήσεις της Κύπρου με την τρόικα για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, το θέμα των υδρογονανθράκων και το Κυπριακό.

Το πρόγραμμα του κ. Αναστασιάδη περιέχει επίσκεψη στις 12 το μεσημέρι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και έπειτα συνάντησηί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό στις 12:35 π.μ και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κύπριος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ατζέντα των συνομιλιών σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “σε αυτή τη χρονική συγκυρία χρειαζόμαστε τις εμπειρίες της Ελλάδας τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στην εφαρμογή του μνημονίου. Με τη σειρά μας θα προσφέρουμε στην Ελλάδα τις δικές μας εμπειρίες σε ζητήματα που είμαστε πιο προχωρημένοι, όπως στον τομέα των υδρογονανθράκων”.

Να σημειωθεί πως ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται στην Ελλάδα από χθες, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του μετά από την εκλογή του. Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτης Αβραμόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα