Έραψε το 4ο αστέρι!

Ανήμερα των 88ων γενεθλίων του, ο Ολυμπιακός έκανε δώρο στους φιλάθλους του, το 4ο αστέρι στην ποδοσφαιρική φανέλα! Νικώντας απόψε, 10 Μαρτίου, με το εμφατικό 3-0 την ΑΕΚ (Αβραάμ 14′, 56′ – Αμπντούν 62′) ο πειραϊκός σύλλογος κατέκτησε και μαθηματικά, μέσα σε γιορτινό κλίμα το 40ο πρωτάθλημα τη ιστορίας του και το 13ο τα τελευταία 15 χρόνια!

Ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον Μέγκιερι.

Παπάζογλου και Χολέμπας ήταν τα δύο πλάγια μπακ, ενώ Παπαδόπουλος και Μανωλάς συνέθεσαν το κεντρικό μαυντικό δίδυμο! Οι Φέισα, Μανιάτης και Γκρέκο αποτέλεσαν την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Βλαχοδήμος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Αμπντούν στο αριστερό και ο Τζεμπούρ είχε τον ρόλο του μοναδικού κλασικού προωθημένου.

Ο Έβαλντ Λίνεν προτίμηνα μη ρισκάρει και επέλεξε το πιο συντηρητικό 4-5-1, με τον Κωνσταντόπουλο να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια. Τσουκαλάς, Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης και Τσουμάνγκας αποτέλεσαν τους τέσσερις της αμυντικής γραμμής, με τους Φέτση και Κορδέρο δίδυμο στα αμυντικά χαφ. Ο Ρίκκα αγωνίστηκε δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Κατίδης αριστερά, με τον Γκερέιρο σε ρόλο επιτελικού και τον Φούντα στην κορυφή της επίθεσης.

Με το πολυάριθμο κέντρο της, η ΑΕΚ προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να παγώσει τον ρυθμό του αγώνα, αλλάζοντας πολλές κοντινές πάσες στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους, με τον Φούντα στο 10′ να προσπαθεί, αλλά δίχως επιτυχία, να νικήσει από μακριά τον Μέγκιερι.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 13′, όταν από ωραία προσωπική ενέργεια του Αμπντούν, ο Τζεμπούρ βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά και γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Τζαμέλ για λίγο να μην προλαβαίνει να τη σπρώξει στα δίχτυα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Χολέμπας έγινε κάτοχος της μπάλας και με σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι έψαξε τον Τζεμπούρ, αυτός με το κεφάλι βρήκε τον Παπαδόπουλο που με προβολή σκόραρε βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό στο 14′! Πρώτη εμφάνιση για τον αρχηγό των ερυθρολεύκων στο “Γ. Καραϊσκάκης” σε αγώνα πρωταθλήματος από τις 25/3/12 και το 7-2 με τον Αστέρα Τρίπολης, η οποία συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο χάρη σε αυτό τέρμα.

Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες είχαν μια καλή στιγμή να κάνουν το 2-0, αλλά το σλάλομ του Βλαχοδήμου από δεξιά και το γύρισμα του στο ύψος του πέναλτι, έκοψε σωτήρια ο Μπουγαΐδης. Στη συνέχεια ο ρυθμός, που για λίγο απέκτησε το ματς, έπεσε και πάλι καθώς η ΑΕΚ δεν έδειχνε καμία διάθεση να ξεμυτίσει, αν και πίσω στο σκορ από νωρίς. Οι παίκτες του Λίνεν έκλειναν καλά τους χώρους στη μεσαία γραμμή και έξω από την περιοχή του Κωνσταντόπουλου, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται στη δημιουργία παιχνιδιού και φάσεων.

Στο 30′ ο “Δικέφαλος” θα μπορούσε να ανησυχήσει τους γηπεδούχους αλλά ο Γκερέιρο εκτέλεσε πολύ άσχημα ένα φάουλ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο ματς, όταν από διώξιμο της άμυνας σε φάουλ του Γκρέκο ο Ρίκκα έγινε κάτοχος της μπάλας και με 40άρα πάσα έψαξε τον Φούντα στην κόντρα. Ο τελευταίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε στην κίνηση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, σε μια φάση που η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν πολύ κακή. Στο 38′, ο Γκρέκο έφυγε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας τη θέση του στον Μασάντο.

Στην επόμενη φάση, οι ερυθρόλευκοι με ωραία κομπίνα από εκτέλεση κόρνερ έφτασαν κοντά στο 2-0, αλλά ο Μανωλάς αστόχησε σε γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από προσπάθεια του Χολέμπας. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Βλαχοδήμος καθυστέρησε και σπατάλησε μια καλή αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό, με το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου για τα πρώτα 45 λεπτά να βρίσκει μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες με 1-0 από το γκολ του Αβραάμ στο 14′. Για την ιστορία η κατοχή μπάλας ήταν 59%-41% για τους γηπεδούχους.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της επανάληψης, η ΑΕΚ ήταν αυτή που απείλησε, ξανά στην κόντρα (είχε προηγηθεί και πάλι στημένη φάση υπέρ του Ολυμπιακού…) αλλά το ευθύβολο μακρινό σουτ του Φούντα μπλόκαρε σταθερά ο Μέγκιερι. Ο Κορδέρο στο 49′ είδε την κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Μανιάτη και ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο ματς όταν βρέθηκε φάτσα με τον Μέγκιερι, από κάθετη πάσα του Γκερέιρο, αλλά πλάσαρε παράλληλα με το τέρμα!

Την λύση στον Ολυμπιακό, την ώρα που φαινόταν εγκλωβισμένος στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε μια στημένη φάση. Ο Παπάζογλου στο 56′ κέρδισε το φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και δεξιά. Από την εκτέλεση του Μασάντο και μέσα από κομπίνα, ο Χολέμπας έμεινε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι σε θέση βολής! Το κοντρόλ του όμως τον πρόδωσε αλλά ο 28χρονος αριστεροπόδαρος μπακ πρόλαβε να γυρίσει την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Αβραάμ πήρε παραμάζωμα τους αντιπάλους του και με το κεφάλι πέτυχε το 2-0 για τον Ολυμπιακό, διπλασιάζοντας και τα προσωπικά του τέρματα στην αναμέτρηση! Για πρώτη φορά στην καριέρα του με τα ερυθρόλευκα ο Παπαδόπουλος πέτυχε δύο γκολ σε ένα παιχνίδι.

Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν πάρει φόρα και στο 61′ ήρθε το 3-0 από τον Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Βλαχοδήμος έκανε την ωραία ατομική προσπάθεια από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Τζεμπούρ και ο τελευταίος, αφού προχώρησε λίγα μέτρα, βρήκε με παράλληλο γύρισμα την κίνηση φορ του συμπατριώτη ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει! Ο Αριέλ Ιμπαγάσα πήρε τη θέση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στο 65′, με τον Μανιάτη να μετατοπίζεται σε θέση δεξιού χαφ. Ο “Κάνιο” δεν έμελλε να μείνει όμως για πολύ στο ματς καθώς λίγα λεπτά μετά χτύπησε, με τον Φουστέρ να τον αντικαθιστά στο 74′. Ο Λίνεν με τη σειρά του έβαλε τον Τσίτα αντί του Φέτση στο παιχνίδι από το 68ο λεπτό. Αλλαγών συνέχεια στο 76′ με τον Ανάκογλου να μπαίνει αντί του Φούντα στο 76′. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπουγαΐδης είδε την κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Μασάντο.

Από καταπληκτική προσπάθεια του Χολέμπας στο 80′ (διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο από αριστερά), ο Φουστέρ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κωνσταντόπουλο, σκόραρε με ωραία αριστερό σουτ αλλά ο Ποντίκης τον υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Στο 86′ ο Τζεμπούρ και στο 87′ ο Χολέμπας είχαν δύο καλές ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ για τον Ολυμπιακό, δίχως όμως να βρουν στόχο. Στις καθυστερήσεις ο Μανιάτης είχε σουτ εκτός περιοχής στο αριστερό δοκάρι του Κωνσταντόπουλου!

Το τελικό σφύριγμα του Γιάχου βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 3-0 και τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν θριαμβευτικά την μαθηματική επισφράγιση του φετινού τίτλου και 40ου στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου! Ιδιαίτερα μνεία αξίζει να γίνει στον κόσμο της ομάδας και την στήριξη του με τραγούδι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ειδικότερα στο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ κορεό των οργανωμένων με τα τέσσερα αστέρια και την επιγραφή “88 χρόνια ένδοξης ιστορίας”, με αφορμή τα γενέθλια του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Από καταπληκτική προσπάθεια του Χολέμπας στο 80′ (διέσχισε σχεδόν όλο το γήπεδο από αριστερά), ο Φουστέρ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κωνσταντόπουλο, σκόραρε με ωραία αριστερό σουτ αλλά ο Ποντίκης τον υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Στο 86′ ο Τζεμπούρ και στο 87′ ο Χολέμπας είχαν δύο καλές ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ για τον Ολυμπιακό, δίχως όμως να βρουν στόχο. Στις καθυστερήσεις ο Μανιάτης είχε σουτ εκτός περιοχής στο αριστερό δοκάρι του Κωνσταντόπουλου!

Το τελικό σφύριγμα του Γιάχου βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό με 3-0 και τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν θριαμβευτικά την μαθηματική επισφράγιση του φετινού τίτλου και 40ου στην ένδοξη ιστορία του συλλόγου! Ιδιαίτερα μνεία αξίζει να γίνει στον κόσμο της ομάδας και την στήριξη του με τραγούδι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ειδικότερα στο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ κορεό των οργανωμένων με τα τέσσερα αστέρια και την επιγραφή “88 χρόνια ένδοξης ιστορίας”, με αφορμή τα γενέθλια του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο “Μίτσελ”): Μέγκιερι, Μανιάτης, Παπάζογλου, Φέισα, Τζεμπούρ, Βλαχοδήμος (65′ Ιμπαγάσα – 74′ λ.τ. Φουστέρ), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Γκρέκο (38′ Μασάντο), Αμπντούν.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Μήτρογλου, Κοντρέρας, Φουστέρ, Σιόβας.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κορδέρο, Κατίδης, Γκερέιρο, Ρίκκα, Φούντας (76′ Ανάκολγου), Φέτσης (68′ Τσίτας), Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς.

Αναπληρωματικοί: Αραμπατζής, Κατσικοκέρης, Τσίτας, Αναστασόπουλος, Ανάκογλου, Παπαδημητρίου, Τσούπρος.

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”

Χωρητικότητα: 33.334 θεατές

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (ΕΠΣ Χίου)

Βοηθοί διαιτητές: Κωσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)

Τέταρτος διαιτητής: Αναστάσιος Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Παρατηρητής: Μανώλης Γιανναδάκης Λασιθίου (ΕΠΣ Κορινθίας)

Κίτρινες κάρτες: - (Ολυμπιακός), 49′ Κορδέρο (ΑΕΚ)

Κόκκινες κάρτες: -

Keywords
Τυχαία Θέματα