Στοίχημα για όλους η επιτυχία της κυβέρνησης

Γράφει ο Χρήστος Κιούπης
Πολλοί είναι αυτοί που εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση του Σαμαρά για να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία της χώρας. Μια τέτοια εξέλιξη, όμως, θα είναι καταστροφή για όλους μας και καλό είναι να κάνουμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Ας δούμε, λοιπόν, τι σημαίνει μια αποτυχία αυτής της κυβέρνησης για να καταλάβουμε τι θα βρούμε μπροστά μας. Πρώτα απ’ όλα,

θα ζήσουμε τον εφιάλτη της στάσης πληρωμών, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα κινείται καθόλου χρήμα.

Σε δεύτερο στάδιο, θα περάσουμε στη φάση συντεταγμένης ή άτακτης χρεοκοπίας, που θα μας βγάλει από το ευρώ. Και τότε θα γυρίσουμε στη δραχμή ή καλύτερα στην κατοχική δραχμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.

Ο ελληνικός λαός ψήφισε, κυβέρνηση σχηματίστηκε και καλό είναι όλοι να συσπειρωθούμε και να σταθούμε δίπλα της. Ασφαλώς και θα της γίνεται σκληρή κριτική όταν χρειάζεται, αλλά στην παρούσα φάση προέχει η σωτηρία της πατρίδας.

Αν αποτύχει αυτή η κυβέρνηση, θα χάσουμε και την τελευταία ελπίδα να ξανακερδίσουμε όσα χάσαμε από το μνημόνιο. Θα βρεθούμε εκτός των κέντρων λήψης αποφάσεων, την ώρα που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ τη βοήθεια των εταίρων μας.

Όποιοι, λοιπόν, θέλουν να προσφέρουν για να σωθεί η πατρίδα, ας «βάλουν πλάτη» και οι υπόλοιποι καλό είναι να σιωπήσουν. Η χώρα, άλλωστε, δεν έχει ανάγκη από Κασσάνδρες και μάντεις Κάλχες, αλλά από πατριώτες που θέλουν να βοηθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα