Συκωτάκια με ντομάτα και γιαούρτι

Υλικά :

1 μεγάλη αρνίσια συκωταριά (περίπου 1 κιλό) ή 2 μικρές

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (κατά βούληση)

1 πρέζα ζάχαρη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

300 γραμμ. Γιαούρτι

4 πίτες της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τη συκωταριά σε μπουκιές.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Τη ροδίζουμε γύρω γύρω. Όταν αλλάξει

χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Αφήνουμε για 5΄-6΄ να μελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά, ρίχνουμε ζεστό νερό, ίσα-ίσα να μισοσκεπάσει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30΄, ώσπου να μείνει η συκωταριά σχεδόν με το λάδι της.

Τέλος απλώνουμε σε πιατέλα το γιαούρτι σε λεπτή στρώση και από πάνω στρώνουμε την πικάντικη συκωταριά. Βάζουμε δίπλα τις πιτούλες, περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο δυόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα