Συμβάσεις ενίσχυσης των εξαγωγών

Τέσσερις νέες συμβάσεις προγραμμάτων ενημέρωσης και προώθησης αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά της ΕΕ και σε Τρίτες Χώρες, υπέγραψε την Παρασκευή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, τα εν λόγω προγράμματα θα αποτελέσουν ισχυρό μοχλό ενίσχυσης της παρουσίας της χώρας μας στις αγορές αγροτικών προϊόντων, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στη διεύρυνση των εξαγωγικών μας οριζόντων, ενώ ο συνολικός τους προϋπολογισμός,

αγγίζει τα 12.789.845 ευρώ.

Οι συμβάσεις αφορούν τους εξής δικαιούχους φορείς :
1) Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου, πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης κηπευτικών (τομάτας, αγγουριού και πιπεριάς) στην εσωτερική αγορά της ΕΕ (Ελλάδα, Βουλγαρία και Πολωνία)». Συνολικός προϋπολογισμός: 3.257.680 ευρώ.
2) Κ.Α.Σ.Ο. ΑΛ.Μ.ΜΕ, πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης ροδάκινου σε Τρίτες Χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Νορβηγία)». Συνολικός προϋπολογισμός: 3.550.000 ευρώ.
3) Δ.ΕΛ.ΚΟ.Φ. ΑΕ, πρόγραμμα «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης μεταποιημένων φρούτων στην εσωτερική αγορά της ΕΕ (Μ. Βρετανία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία)». Συνολικός προϋπολογισμός: 3.391.790 ευρώ.
4) ΕΝΟΑΒΕ ΑΕ, πρόγραμμα «Προώθηση οίνων ΠΟΠ/ΠΓΕ σε Τρίτες Χώρες». Συνολικός προϋπολογισμός: 2.590.375 ευρώ.

Με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων, ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε πως «Σταθερός μας προσανατολισμός είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της αγροτικής οικονομίαςκαι η προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της πρωτογενούς μας παραγωγής.Ο δρόμος που οδηγεί στην υπέρβαση της κρίσης περνά από αυτούς τους δύο παράγοντες, την ποιότητα και την εξωστρέφεια», συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση «κινείται στην κατεύθυνση της ενημερωτικής “κατάκτησης” νέων αγορών».

Keywords
Τυχαία Θέματα